VIDEO ⟩ Koroonaviiruse tõttu võib tekkida kondoomipuudus

Inna-Katrin Hein
Copy
Kondoomide tootmine Karexi tehases Malaisias Pontianis
Kondoomide tootmine Karexi tehases Malaisias Pontianis Foto: BAZUKI MUHAMMAD/REUTERS/Scanpix

Maailma ühe suurema kondoomitootja Karexi, mis valmistab populaarseid kondoome Durex, teatel võib varsti kogu maailmas olla kondoomipuudus.

Karexi juhtide teatel nende kolm Malaisia tehast ei töötanud üle nädala, kuna Malaisias kehtestati karmid koroonaviirusega võitlemise seadused ja reeglid, mille alusel tehased ajutiselt suleti, edastab reuters.com

27. märtsil tohtisid nad ühe tehase poolvõimsusel uuesti tööle panna, kuid juhtide sõnul ei piisa sellest toodangust. Juhtide arvates jäi seisangu ajal tootmata umbes 100 miljonit kondoomi.

Karexi tehased toodavad viiendiku maailmas toodetavatest kondoomidest, millest osa läheb vastavalt lepingule Suurbritannia tervishoiuametnikele, kes tegelevad noorte seksuaalkasvatuse ning soovimatu raseduse ja suguhaiguste ennetamisega ning läbi ÜRO abiprojektide arengumaadesse.

«Kuna meie tehased ja teiste tootjate tehased on seiskunud, siis on üsna varsti oodata globaalset kondoomipuudust. See olukord seab inimeste seksuaaltervise ohtu. See mõjutab ka Aafrikat, kus kondoomid on sõna otseses mõttes elupäästjad,» sõnas Karexi juht Goh Miah Kiat.

Lisaks Malaisiale on kondoomitehased ka Hiinas, Indias ja Tais, kus koroonaviirus on samuti sundinud tehaseid sulgema.

Arstide sõnul ei levi uus koroonaviirus suguaktiga, kuid võib levida suudeldes piisknakkusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles