SÜDAMLIK MEENUTUS ⟩ Raivo E. Tamm kaotas kalli sugulase koroonale: ta oli vaimustava saare huumori kehastus (1)

Elu24
Copy
Üülo Sink
Üülo Sink Foto: Kuvatõmmis

Täna tuli kurb teade - epideemia on Eestis nõudnud veel kahe inimese elu. Armastatud näitlejat Raivo E. Tamme puudutab see aga eriti lähedalt.

Veel eile teadsime, et koroonaviirus on jõudnud Saaremaal ühte hooldekodusse. Täna räägitakse aga juba kolmest ning tuli ka kardetud uudis.

Saaremaal Valsi hooldekodus elust lahkunud mees oli Eesti teine koroonaohver. 90-aastane mees oli Raivo E. Tamme vanatädi poeg.

Viimane side lapsepõlve Saaremaaga

Tamm märkis tagasihoidlikult, et tema sõna pole praegu kõige olulisem, vaid Üülo Singi enda leinav pere. Siiski nõustus ta kirjeldama, kui oluline Saare mees ta elus oli.

Raivo enda isa Endel sai äsja 92-aastaseks. Ta on Tallinnas hooldekodus. Lõpuni Saaremaal elanud Üülo oli aga viimane side kodukandi vana põlvkonnaga.

«See Saaremaa põlvkond on müstiline põlvkond,» sõnas Tamm. «Kui ma lapsena seal käima hakkasin, oli mul tunne, et igas teises talus olid sugulased.» Tänaseks on see aga kõik kadunud - kas on talud tühjad või pole enam midagi alles.

«Tema oli veel pide vana Saaremaaga,» meenutas näitleja Üülot. «Seda ei saa ma enam mitte kuskilt.» Tamme sõnul mõtles ta alati saarlasel külas käies, milline kaotus võib Üülo lahkumine olla. «Eriti ränk hoop,» kinnitas Tamm.

Saare huumor

«Tema huumorimeel - see oli võrreldamatu,» kinnitas Tamm, «me ainult naersime.» Üülo oli vaimukas nii päevakajalistest asjadest rääkides kui meenutusi jutustades.

«See ei olnud kunagi millegi välja naermine, vaid alati nii südamlik ja soe,» märkis Tamm. «Alati sõitsime sealt läbi, et teda natuke kuulata,» meenutas Tamm neid päevi, kui Üülo veel oma kodukülas elas.

«Meie pere jaoks oli ta vaimustava saare huumori elav kehastus,» kirjeldas näitleja ka Facebooki postituses. «Eluaegne Tõnija küla sepp, laulumees Saaremaa meeskooris ja kõva pillimees,» loetles Tamm teeneka mehe rohkeid ameteid.

Meeleolukas video on samuti tehtud vaid 5 aastat tagasi tädi sünnipäeval. Tamme sõnul sõitis vitaalne mees siis veel ise rattaga kohale ning pani lõõtsaga peo püsti.

Püsige kodus!

«Püsige kodus ning mõelge oma käigud läbi,» pani Tamm inimestele südamele. Näitleja tõi eeskujuks Prantsusmaa, kus keegi isegi poodides ringi ei koperda, vaid kaubad tuuakse autosse kätte.

«Hoidke ise karmimat karantiini, kui valitsus on kehtestanud,» rõhutas Tamm.

Elu24 avaldab kaastunnet Üülo perele ja sugulastele.

Sügava kurbusega teatan, et täna öösel lahkus meie hulgast Saaremaa Valsi Maja hooldekodus koroonaviiruse tõttu minu...

Posted by Raivo E. Tamm on Pühapäev, 29. märts 2020
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles