«Viimse reliikvia» Gabrieli kehastanud näitleja: pean Eestit oma filmikodumaaks

Elu24
Copy
Aleksandr Goloborodko vürst Gabrielina filmis «Viimne reliikvia»
Aleksandr Goloborodko vürst Gabrielina filmis «Viimne reliikvia» Foto: Filmikaader

Kultusfilm «Viimne reliikvia» sai hiljuti 50-aastaseks. Filmi hurmurit vürst Gabrieli kehastanud näitleja Aleksandr Goloborodko meenutab Eesti linateoses kaasa löömist siiani soojade sõnadega.

Filmi tegemise ajal polnud Goloborodko kuigi tuntud näitleja. Tegemist oli küll tema kolmanda linateosega, aga esimese peaosaga. «Ma pean Eestit oma filmikodumaaks,» sõnas mees ETV saates «Ringvaade» antud intervjuus.

«Ma sattusin sellesse filmi juhuslikult,» meenutas Aleksandr, kuidas ta noore Krimmi teatri näitlejana juhtus kokku «Viimse reliikvia» kunstniku Rein Raamatuga. Just Raamat oli see, kes pakkus välja, et Aleksandr võiks filmi kandideerida. «Ma polnud kunagi Eestis käinud, riigi kulul Eestisse sõita ja koht ära näha,» haaras ta hea meelega võimalusest kinni.

Algselt pakuti talle võimalus proovida Ivo Schenkenbergi rolli, kuid sellest ta loobus ja filmi sarmikat pahalast kehastas lõpuks hoopis Peeter Jakobi. «Ütlesin, et sellesse rolli ma parem ei proovi, sest see ei meeldi mulle,» rääkis Aleksandr. 

Mehel õnnestuski endale napsata hoopis vürst Gabrieli roll. Tegelaskuju grimmi ja kostüümid mõtles Goloborodko kõik ise välja: «Grimeerija oli tõeline kaunitar. Väga ilus naine tegi mulle grimmi ja me suhtlesime meeldivalt. Arutasime, milline parukas teha.»

Aleksandr oskas tüdrukutega suhelda, sest mängis teatris tihti kangelasi ja armastajaid, ent tema ja Agnest kehastanud lätlanna Ingrida Andrina vahelv võtetel armuleeki ei süttinud. «Ingridaga romaani ei olnud. Ta oli minu jaoks lapseohtu. Ma olin temast palju vanem,» muigas näitleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles