Briti peaminister Boris Johnson nakatus koroonaviirusesse

Elu24
Copy
Briti peaminister Boris Johnson.
Briti peaminister Boris Johnson. Foto: Zuma Press/Scanpix

Suurbritannia peaminister Boris Johnson teatas reede hommikul Twitteris, et tal on koroonaviirus.

55-aastane Johnson kirjutas ühismeedias, et viimase ööpäeva jooksul on tal tekkinud koroonasümptomid ning test osutus positiivseks. «Olen nüüd üksinda isolatsioonis, aga jätkan valitsuse juhtimist viirusega võitlemisel videosilla vahendusel,» lubas poliitik.

Johnson kirjutas postituses, mida on veerand tunniga vaadatud ligi miljon korda, et kodus püsimine päästab elusid. «Koos saame sellest võitu,» lõpetas ta.

Videos rääkis Johnson, et tal on palavik ja köha ning tänas tervisetöötajaid ja vabatahtlikke, kes on viirusega võitlemisel abiks olnud. «Ma tahan tänada kõiki, kes meie riiki selle epideemia ajal töös hoiavad,» ütles peaminister.

Johnsoni sõnul saame koroonaviirusest võitu, kui järgime nõuandeid, millest viimasel ajal palju juttu on olnud. «Mida efektiivsemalt me kõik nende meetmetega kaasa läheme, seda kiiremini jõuab meie riik sellest epideemiast läbi,» ütles ta.

Reede hommiku seisuga on Suurbritannias kinnitust leidnud 11 658 koroonaviiruse juhtu. Koroonasurmade arv on tõusnud 578ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles