PILDID JA VIDEO ⟩ Kümned Vene sõjaväemasinad kulgevad Itaalias ringi kui omas kodus (13)

Elu24
Copy
Vene kolonn kolmapäeval Itaalias.
Vene kolonn kolmapäeval Itaalias. Foto: twitter

Putin teatas, et aitab kohutava koroonapuhangu küüsi jäänud Itaaliat. Nüüd ongi Vene sõjaväe spetsialistid kohal. Riigist ilmub kaadreid, mis on kriitikute sõnul puhas propaganda.

Vene ajakirjanik Asya Emelyanova vahendas Twitteris, kuidas läheb ekspertide ja abi jaotamine üle Itaalia. Inimesed ja varustus saabusid Itaaliasse juba pühapäeval 15 transpordilennukiga.

Nüüd liiguvad nad sõidukitel ühte peamisesse koroonaviiruse koldesse Bergamosse. Internetis levivad pildid ja videod 22-st Vene lippudega militaarveokist Itaalia teedel.

Väljaande Stampa teatel saabus riiki umbes 100 sõjaväe epidemioloogi ja muud eksperti. Nemad peaks endast kujutama spetsialiste, kes on juba tegelenud näiteks seagripi puhanguga.

Päeva eest jagas Emelyanova hoopis groteskset vaatepilti. «Päeva pilt,» kommenteeris ta. Sinna on jäädvustatud Vene ohvitserid ühe Itaalia kolleegiga riigi kaardi kohal nõu pidamas.

Vesti.ru teatel kuulub kolonni desinfitseerimiseks ja raskes seisus patsientide aitamiseks mõeldud varustus. Samas viskas Stampa õhku väite, et 80 protsenti sellest võib olla kasutu. Laiemalt põhjendatud seda ei ole.

Itaalia on koroonasurmadega maailmas esirinnas. Seal on 74 000 nakatunut ja 7500 haigusesse surnut. Iga päev lisanduvate surmade arvult on riik halvemas seisus kui ükski teine haiguskolle.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles