NOORED TEGIJAD ⟩ Vahvad ja vägevad Guinnessi maailmarekordid, mis kuuluvad lastele

Elu24
Copy
17-aastase Nilanshi Pateli käes on pikima juustega teismelise maailmarekord. Pikimate juuste rekord kuulub aga täiskasvanule, kelle rekordi purustamiseks on Patelil veel pikk maa minna.
17-aastase Nilanshi Pateli käes on pikima juustega teismelise maailmarekord. Pikimate juuste rekord kuulub aga täiskasvanule, kelle rekordi purustamiseks on Patelil veel pikk maa minna. Foto: SAM PANTHAKY/AFP/Scanpix

Guinnessi maailmarekordi purustamisel või püstitamisel ei ole vahet, kas oled näiteks 50+ või hoopis 4-aastane. Nõnda on nii mõnegi maailmarekordi omanikuks hakkaja laps või tragi teismeline.

Guinnessi maailmarekordite raamat sai alguse 1955. aastal. Tänaseks on registreeritud üle 40 000 rekordi ning iga nädal esitatakse nende ametlikule kodulehele umbes tuhat rekordi-taotlust.

Enim Guinnessi maailmarekordi tiitleid omav inimene on Ashrita Furman. Tema nimel on 191 rekordit!

Silmapaistvamate rekordite seas on Guinnessi maailmarekordite kodulehel välja toodud näiteks Felix Baumgartner ja tema 2012. aasta stratosfäärihüpe, mis purustas kaheksa maailmarekordit. Aukohal on ka jalgpallur Pelé, kelle nimel on mängijana enim FIFA maailmameistrivõistluste võite (kolm). 

Hetkel on maailma pikim elav mees Sultan Kösen (2,51 meetrit), Lee Remondil on kõige pikemad küüned (kokku 8,65 meetrit) ja astronaut Peggy Whitson on enim kosmosekõnde teinud naine.

Kuid Guinnessi maailmarekorditel ei ole vanusepiirangut. Sõltuvalt rekordi tüübist, võivad rekordit taotleda ka lapsed ning alla 13-aastastel peab olema lihtsalt vanema või eestkostja nõusolek.

Nõnda on just need Guinessi maailmarekordid hakkajate noorte ning andekate laste nimel, vahendab msn.com. Nii mõnigi rekord on välja teenitud üsnagi omapärasel moel, teistel on aga vedanud geneetikaga.

Noorele Rootsi kliimaaktivistile Greta Thunbergile kuulub samuti üks Guinnessi maailmarekord.
Noorele Rootsi kliimaaktivistile Greta Thunbergile kuulub samuti üks Guinnessi maailmarekord. Foto: Johanna Geron/REUTERS/Scanpix

AJAKIRJA TIMES NOORIM AASTA INIMENE

Nüüdseks 17-aastane Greta Thunberg nimetati meediaväljaande Times aasta inimeseks 2019. aastal. Noor kliimaaktivistist sai ajakirja ajaloos noorim kaanestaar, Thunberg oli tol hetkel 16-aastat ja 354 päeva noor.

KÕIGE NOORIM KLUBI DJ

Archie Norbury ehk DJ Archie oli alles 4-aastane, kui temast sai maailma noorim klubi DJ. Ta esines 2019. aastal Bungalow klubis, mis asub Hongkongis. Just laulud DJ Archie sõnul on DJ-ks olemise parim osa. 

NOORIM INIMENE KILIMANJARO MÄE TIPUS

Montannah Kenney on noorim naissoost mägironija, kes jõudis 5,885-meetrise Kilimanjaro mäe tippu. Ta oli vaid 7-aastane. Kenney palus emalt luba ronida Aafrika kõrgeima mäe tippu, et olla lähemal taevas olevale isale, kes oli viis aastat varem surnud. Kenney ja ta ema treenisid mitu kuud ning jõudsid 2018. aastal tippu kuue ja poole päevaga.

ENIM JÄRJESTIKUSEID TAGURPIDI SALTOSID POGO-PULGAL

Henry Cabelus purustas 2017. aastal rekordi tehes enim järjestikuseid tagurpidi saltosid Pogo-pulgal. Eelmise Gunnessi maailmarekordi murdmiseks tegi Cabelus kokku 20 saltot, ta oli rekordi murdmise ajal 17-aastane.

Kyle Giersdorf tähistab oma Fortnite soolomängija maailmameistri tiitlit. 
Kyle Giersdorf tähistab oma Fortnite soolomängija maailmameistri tiitlit. Foto: Epic Games/AP/Scanpix

ESIMENE FORTNITE MAAILMAMEISTER SOOLOMÄNGIJANA

Menu-arvutimängu Fortnite maailmameistrivõistlustel tuli 2019. aasta juulis soolokategoorias võitjaks 16-aastane Kyle Giersdorf. Ta on esimene soolokategooria võitja ja ta teenis selle eest kolm miljonit dollarit. Samal võistlusel purustati ka teisi maailmarekordeid: esimene duo, kes võitsid Fortnite maailmameistri tiitli ning Giersdorfi auhinnafond oli e-spordi ajaloos suurim individuaalne võidusumma.

PIKIMATE JUUSTEGA TEISMELINE

17-aastasel Nilanshi Patelil on maailma teismeliste seas kõige pikemad juuksed. Indiast pärit Patel pole pärast traumeerivat juukselõikust 11 aastat tagasi oma juukseid kordagi lõiganud. Tema juuste pikkuseks mõõdeti 2018. aastal 170,5 sentimeetrit. Maailma pikimad juuksed kuuluvad aga täiskasvanule, Xie Quipingile, kelle juuksed on 548 sentimeetrit pikad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ryan’s World (@ryansworld) on

2000+ AASTAL SÜNDINUTE SEAS ENIM VAADATUD YOUTUBE'I KANAL

Ryan ja tema kanal Ryan ToysReview on enim vaadatud YouTube'i kanal, mille on loonud keegi, kes on sündinud 2000+ aastal. Ta sai rekordi enda nimele kui ta oli kõigest 6-aastane ning tema Youtube'i kanalit oli vaadatud üle 12 miljardit korda. Hetkel on Ryani kanalil üle 24 miljoni jälgija ning üle 37 miljardi vaatamise. Ryan teenib oma kanaliga aastas 22 miljonit dollarit.

PIKIMIK KICKPALLIMÄNG

Ohio keskkooli õpilased mängisid 2011. aastal 51 tundi järjest kickpalli (pesapalli laadne mäng), mis siiani kõige kauem kestnud mäng. Mänguga koguti heategevuseks 10 000 dollarit, mis annetati vähihaigete laste toetuseks. Mängu lõpptulemus oli 431—306.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lars Motza (@recordfeet) on

SUURIMATE JALGADE JA KÄTEGA TEISMELINE

Saksamaalt pärit 16-aastane Lars Motza haaras endale suurimate jalalabadega teismelise tiitli 16-aastaselt. Tema vasaku jalalaba suurus on 35,0266 sentimeetrit ja parem on 34,9758 sentimeetrit. Ta kannab 50+ suuruses jalanõusid. 2019. aasta detsembris sai ta endale ka suurimate käelabadega teismelise tiitli. Tema mõlemad käelabad on 23,3 sentimeetrit pikad. Käelabade suurust mõõdetakse randmest kuni keskmise sõrme tipuni. 

KÕIGE KIIREM PLAKSUTAJA

2018. aastal sai 9-aastane Seven Wade enda nimele maailma kõige kiirema plaksutaja rekordi. Wade plaksutas 60 sekundi jooksul 1080 korda. Poisil tekkisid käte peale lausa villid, kui ta rekordiks harjutas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metronome (@officialmetronome) on

NOORIM AJAKIRJA TEGEVTOIMETAJA

Roxanne Downs oli just saamas 9-aastaseks, kui ta tunnistati 2018. aastal maailma noorimaks ajakirja tegevtoimetajaks. Downs oli IT GiRL ajakirja veebis toimetanud juba kuus kuud, kui see lõpuks ka ajakirjana Austraalias poelettidele jõudis. 

PIKIM KIRJAKLAMBRITE KETT

7-aastane Ben Mooney teenis 2017. aastal Guinnessi maailmarekordi tehes 66 000 kirjaklambrist 1997,659 meetrise keti. Kolm aastat varem sai toona 4-aastane Mooney enda nimele sarnase rekordi, tehes teatud käevõrudest 753 meetrise käevõru.

ÜHES TUNNIS ENIM LEITUD NELJALEHELISI RISTIKUID 

Katie Borka oli vaid 11-aastane, kui ta leidis 2018. aastal ühe tunni jooksul 166 neljalehelist ristikut.Guinnessi sõnul otsustas Borka rekordi purustada lihtsalt seetõttu, et oskas hästi neljalehelisi ristikuid märgata.

KIIREIM ŽONGLEERIV RUBIKU KUUBIKU LAHENDAJA

Que Jianyu treenis kolm aastat, et saavutada rekord kiireima aja saavutamiseks, et lahendada žongleerides kolm Rubiku kuubikut. 2018. aastal purustas 13-aastane Jianyu rekordi telesaate otse-eetris. Ta lahendas kolm kuubikut vaid 5 minuti ja 6,61 sekundiga, seda kõike žongleerides.

NOORIM PRAKTISEERIV NÄITEKIRJANIK

2018. aastal sai Krshaana Rawatist, siis vaid 10-aastasene, noorim praktiseeriv näitekirjanik. Indiast pärit Rawat kirjutas, kavandas ja esitas oma näidendi "Müstilised maagilised seiklused - kadunud võti", mis koosnes 40 osalejast. Näidendist võtsid osa nii Rawati sõbrad kui ka tasustatud professionaalid. Näidend kestis peaaegu poolteist tundi.

NOORIM TUNDMATU DINOSAURUSE LIIGI AVASTAJA

2004. aastal sai 7-aastasest Diego Suarezist noorim inimene, kes avastas tundmatu dinosauruse liigi fossiili. Suarezi mõlemad vanemad  geoloogid ning poiss oli nendega Tšiilis kaasas, kui ta komistas tollal veel tundmatu dinosauruse liigi kahe luutüki otsa. Avastaja auks pandi sellele nimeks Chilesaurus diegosuarezi, poisi nime ja riigi järgi, kus ta luud leidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles