KARANTIINIPIDU ⟩ Videod: soomlased lasid ühel ajal rõdudelt oma suurimat muusikahitti

Elu24
Copy
Soomlased rõdul Darude'i järgi tantsimas.
Soomlased rõdul Darude'i järgi tantsimas. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Saanud inspiratsiooni rõdudel musitseerivatelt itaallastelt, tulid soomlased välja hoopis omamoodi algatusega. Täna kell 17 mängiti rõdudelt üht suurimat hittlugu Soome ajaloos.

Täna kell 17 lasti Soome majade rõdudelt massiliselt ühte legendaarseimat lugu. Trance artisti Darude lugu «Sandstorm» teavad üle maailma paljud. Raju pala on inimestel jala tatsuma pannud juba 1999. aastast saati, kirjutab Helsingin Sanomat.

Orvokki Hyytineni algatus liitus soomlaste hashtagiga #kaikkijärjestyy (kõik saab korda). Seda on jaganud Twitteris juba ka artist ise, pärisnimega Ville Virtanen. Eelmisel aastal esindas ta kodumaad ka Eurovisioonil.

Algatajat inspireeris karantiini aheldatud itaallaste idee tulla linnades naabruskonna rõdudele ning koos laulda ja muusikat teha. «Arvasin, et soomlased läheneks asjale pigem huumoriga,» kommenteeris Hyytinen aga meediale.

Nii langeski liisk «Sandstormile». «See on ju üks rahvushümni kandidaatidest,» naeris Hyyttinen. Nii ootas ta soomlasi kõlaritega rõdudele, et keset koroonapaanikat ühtsustunnet suurendada.

Vaata rõduvideoid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles