POSITIIVNE SÕNUM ⟩ Mis saab 1. aprillil esilinastuma pidanud «Salmonid. 25 aastat hiljem» filmist?

Liina Suvi Ristoja
, Filmi- ja teletoimetaja
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Ita Everi sünnipäeval, 1. aprillil esilinastuma pidanud kodumaine mängufilm «Salmonid. 25 aastat hiljem» jõuab kinodesse esimesel võimalusel, kinnitab produtsent.

Seoses eriolukorra väljakuulutamise ning kinode sulgemisega lükkuvad edasi mitmed märtsis ja aprillis suurele ekraanile jõudma pidanud Eesti filmid – mõni suvesse, mõni sügisesse. Kui nii Eestis kui ka laias maailmas jõuavad filmid praegu kiirendatud korras veebilaenutusse ja voogedastusse ning mõni jõuab otse tasuta vaatamiseks netti, siis «Salmonid. 25 aastat hiljem» jätkab hetkeseisuga plaanitud kursil.

«Meie plaan on pidada kinni järjestusest kino – VOD [voogedastus- või videolevi] – tele, ja muuta ka reklaamikampaaniat nii, et kui kinod külastajatele taas avatakse, oleksid «Salmonid. 25 aastat hiljem» selles uues reaalsuses esimene film, mida inimesed kinno vaatama lähevad,» kinnitab produtsent Toomas Kirss.

Ta lisab, et ajalugu kordab ennast huvitaval moel: «Taasiseseisvunud Eestis oli «Salmonid» esimene päris oma teleseriaal ja nüüd, selles uues maailmas, pärast enneolematut kriisi, on «Salmonid» taas esimesed ehk kodumaine mängufilm, mis kinolinale jõuab. Nii et jääme positiivseks!»

15. märtsil käisid ETV «Hommik Anuga» saates külas «Salmonite» sarja ja filmi näitlejad Guido Kangur ja Merle Palmiste ning nii seriaali loonud kui nüüd ka kinofilmi ekraanile toov produtsent Toomas Kirss. Saates näeb mitmeid kõnekaid katkendeid seriaalist ning meenutatakse, milliseid trikke tuli omal ajal teha, et ühte seriaali toota. Intervjuu lõpus uurib Anu Välba ka esilinastuse toimumise kohta 1. aprillil – saate salvestuse hetkel polnud eriolukorda riigis veel välja kuulutatud.

Vaata saatelõiku alates 01:44:

«Salmonid» oli Eesti esimene teleseriaal, mis aastatel 1993–1995 näitas humoorikalt, milline on eliidi ehk rikaste elu väikeses Eestis. Peatselt kinodesse jõudev mängufilm «Salmonid: 25 aastat hiljem» jätkab sarja tegevust ning näitab, et aeg voolib ahnest inimesest ajapikku vaid iseenda karikatuuri.

Seriaalist tuntud Eesti nn esiperekond kummardas alati üksnes rahajumalat, kes nende vastu alati liigagi helde oli. Salmonitel oli raha, võimu, laia joont ja stiili. 

25 aastat hiljem on perekond Salmonid Eestit valitsenud viimased veerand sajandit, nii kaudselt kui ka otseselt. Rikkusest on saanud jõukus ja saavutustest võim. Dünastia on isegi põlvkonna võrra laienenud, ent Salmonid on sisimas jäänud selleks, kes nad olid ning iha veelgi enama järele pole kustunud. Perepea Ella Salmon (Ita Ever) on olnud isegi president, kuid sellestki jääb neile väheks.

Salmonid on otsustanud end suurte tähtedega ajalukku kirjutada, tuues Venemaa valduses oleva presidendi ametiraha tagasi Eestisse. Õilis, kuid omakasupüüdlik plaan satub aga ootamatult ohtu ning Salmonitel tuleb leida lahendus, kuidas pöörasest olukorrast võitjana väljuda.

Film on režissöör Toomas Kirsi sünnipäevakink Ita Everile.

Vaata produtsendi intervjuud saates «Õhtu!»:

Linaloos astuvad taas ühiselt kaamera ette legendaarse seriaali näitlejad Ita Ever, Guido Kangur, Merle Palmiste, Andrus Vaarik, Maria Advjuško, Eduard Toman, Kersti Kreismann, Ain Lutsepp, Karolin Jürise, Rein Oja, Rita Rätsepp jt.

Vaata ka «Reporteri» uudislugu filmivõttelt:

«Salmonid. 25 aastat hiljem».
«Salmonid. 25 aastat hiljem». Foto: Kartulid ja apelsinid
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles