VIDEO ⟩ Viiuldajad kandsid tühjade WC-paberi riiulite juures ette «Titanicu» filmimuusikat

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader 1997. aasta filmist «Titanic»
Kaader 1997. aasta filmist «Titanic» Foto: imago/United Archives/ imago stock&people/Scanpix

2020. aasta algus ei ole olnud just paljutõotav. Katastroofid ja keerulised olukorrad alates Austraalia maastikupõlengutest kuni uue koroonaviiruse epideemia ja WC-paberi kokkuostmiseni ei ole just optimismi tekitanud.

Ameerika Ühendriikides mängisid kaks viiuldajat Los Angelese ühe poe tühjade WC-paberi riiulite juures palasid menufilmist «Titanic», viidates sellega, et ka meie praegune elu on drastiliselt muutunud ja «upub».

Nad kandsid päästeveste ja andsid oma kontserdile laeva RMS Titanicu järgi nimeks RMS Toilet Paper.

Ameeriklannadest viiuldajatel Bonnie von Duyke’il ja Emer Kinsellal ei ole koroonaviiruse tõttu tööd ja nii otsustasid nad teha muusikat poes, et kriisiolukorras inimeste meeleolu tõsta ja nende mõtted tarbekaupade kokkuostmiselt kõrvale viia.

Nad mängisid ka pala «Nearer My God To Thee», mida oli kuulda režissöör James Cameroni 1997. aasta filmis, kui laev oli juba jäämäe vastu sõitnud ja uppus. «Titanicu» orkestri juht, kellega liitusid teised muusikud, kandis lugu ette välistekil, kus ümberringi jooksid paanikas ja oma elu päästa üritavad inimesed.

Viiuldaja von Duyke tegi enda ja kolleegi esinemisest video, mille postitas Youtube’i. Ta selgitas, et paljud muusikud, kaasa arvatud vabakutselised, on jäänud töötuks, sest koroonaviiruse tõttu jäävad kontserdid ära.

«Olen vabakutseline muusik, kuid ma ei anna selles olukorras alla. Tahan jagada muusikat ka ajal, mil minu teenuseid ei vajata. Selle tõttu tegime kontserdi paigas, kus me tavaliselt ei mängi,» selgitas ameeriklanna.

Ta lisas, et praegused tühjad kaubariiulid ja üleüldine paanika meenutavad stseene filmist «Titanic» ja selle tõttu valisid nad ettekandmiseks just selle filmi palad.

Van Duyke ütleb video lõpus sõnad, mida ütles filmis orkestri juhti kehastanud näitleja: «Gentleman, it has been a privilege playing with you tonight.» (Härrad, mul oli au täna õhtul teiega koos mängida.)

Filmis «Titanic» mängisid peaosi Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio.

USAs on uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 nakkuse saanud 6509 inimest ja viirushaiguse Covid-19 tagajärjel on surnud 115 inimest.

Maailmas on nakatunuid ligi 180 000 ja surnuid ligi 8000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles