VIDEO ⟩ Paljud on hämmastuses karantiini lukustatud itaallaste eriti elurõõmsast ajaviitest

Elu24
Copy
Inimesid kogunesid rõdudele muusikat tegema.
Inimesid kogunesid rõdudele muusikat tegema. Foto: Kuvatõmmis

Kuna Itaalia miljonid elanikud on juba ligi nädala istunud koduseinte vahel. Nüüd on nad leiutanud väga loomingulise viisi, kuidas naabritega meeleolukalt aega veeta.

Itaalias kehtestati juba 10. märtsil üleriigiline karantiin, mille järgi peavad 60 miljonit elanikku end kodudesse isoleerima.

Rikkumiste eest on ette nähtud karistused ja meditsiinisüsteem on üle koormatud. Pingelisest olukorrast hoolimata on loomingulised itaallased leidnud viisi, kuidas üksteisele naeratus näole tuua.

Sitsiiliast ja Napolist filmitud videod on nüüd üle ilma levinud. Kümned inimesed tulid tamburiinide, kitarride ja muude pillidega rõdudele, et koos muusikat teha.

Suured väljaanded nagu Vox ja Insider on leidnud mitmeid näiteid, kus inimesed laulavad lihtsalt "Macarenat", kodulinna hümni või folklaule.

Inimesed on nii üksteisest eraldi, kuid ei pea omaette kodus nukrutsema. Itaallaste julgustav näide levib kulutulena ka sotsiaalmeedias.

Samas on Itaalia Euroopa riikidest kõige hullemini viirusepuhangus kannatanud. Praeguseks on haigus nõudnud 1441 inimese elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles