Briti kaksikute vanusevahe on viis aastat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kaksikute vanusevahe on viis aastat
Briti kaksikute vanusevahe on viis aastat Foto: SCANPIX

Suurbritannias sündinud kaksikud on haruldased, kuna nende vanusevahe on viis aastat.

Praegu viieaastane Reuben Blake käib lasteaias, kuid ta kaksikvend on alles imik, edastab Daily Telegraph.

Floren Blake sündis seitse nädalat tagasi. Laste suur vanusevahe on tingitud viljakusravist ja kunstlikust viljastamisest.

Cheltenhamis elav paar Jody ja Simon Blake pöördusid viljakuskliiniku poole 2005. aastal, olles enne seda tulutult püüdnud last saada.

Arstidel õnnestus naise munarakud mehe seemnerakkudega viljastada. Kaks viljastatud munarakku istutati naise emakasse, kolm aga pandi külmikusse tallele.

Esimesest viljastamisest sündis Reuben. Möödunud aastal langetas paar otsuse, et tahavad veel ühte last. Külmutatud viljastatud munarakud sulatati ning istutati naisesse. Neist üks jäi ellu ning sellest sündis Floren.

Arstide sõnul on sellised kaksikud üsna haruldased.

«Me ütleme kõigile, et tegelikult on nad kaksikud. Mulle meeldib näha inimeste imestunud ilmeid,» naeris laste isa Simon Blake.

Arstide arvates on ohutum tuua ilmale kaksikud korraga kui eraldi.

«Neid lapsi saab pidada kaksikuteks. Küsimus kerkib vaid sellelt pinnalt, et viljastatud munarakkudest ei arenenud lapsi ühel ajal,» selgitasid asjatundjad.

Nad jätkasid, et kaksikute puhul sõltub kõik vaatenurgast.

«Tavapäraselt arvatakse, et kaksikud arenevad ja sünnivad ühel ajal. Kuid need kaks last on kindlasti kaksikud, sest nad said alguse samal ajal,» selgitas Bristoli viljakuskliiniku arst Valentine Akande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles