RÄPANE SALADUS ⟩ Hollywoodi kunagise lapsstaari süüdistus kiskus Charlie Sheeni taas vägistamisskandaali

Elu24
Copy
Näitleja Charlie Sheen Graham Nortoni jutusaates.
Näitleja Charlie Sheen Graham Nortoni jutusaates. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Hollywoodi kunagine lapsstaar Corey Feldman (48) on tuntud sellistest 80ndate filmidest nagu «Paharetid» (1984), «Ole minuga» (1986) ja «Kadunud poisid» (1987). Sel nädalal süüdistas Feldman avameelses dokumentaalfilmis näitlejat Charlie Sheeni (54) oma parima sõbra, varalahkunud lapsstaari Corey Haimi vägistamises.

Sel nädalal esilinastus šokeeriv dokumentaal «Minu tõde: kahe Corey vägistamine», kus Corey Feldman süüdistab Charlie Sheeni oma lapsepõlvesõbra, Kanadast pärit lapsnäitleja Corey Haimi vägistamises, kui viimane oli alaealine.

Feldman ja mitmed teised väitsid, et Haim, kes suri 10. märtsil 2010. aastal, oli neile sellest ise rääkinud, vahendab Daily Mail.

Lapsstaarid Corey Feldman (vasakul) ja Corey Haim mängisid koos mitmetes filmides ja olid head sõbrad. Haim suri 2010. aastal.
Lapsstaarid Corey Feldman (vasakul) ja Corey Haim mängisid koos mitmetes filmides ja olid head sõbrad. Haim suri 2010. aastal. Foto: Kaader filmist «License to drive» / IMDb

48-aastane Feldman on juba pikemat aega rääkinud väidetavast väärkohtlemisest, mida tema ja Haim lapsnäitlejatena kannatasid. Dokumentaalfilmis, mis esilinastus esmaspäeval Los Angeleses, väitis Feldman, et 19-aastane Sheen vägistas tema 13-aastast sõpra, Haimi David Seltzeri 1986. aasta filmi «Lucas» võtteperioodi ajal.

Feldmani sõnul oli Haim seda talle enne surma mitmel korral maininud. «See polnud nagu ühekordne asi, mida ta mulle mööda minnes mainis. See ei olnud nagu «muide, see juhtus». Ta läks detailidesse,» rääkis pisarates Feldman.

Haim oli Feldmanile öelnud: «Charlie painutas mind kahe haagise vahele ja pani Crisco õli mu tagumikule ning vägistas mind keset päeva. Keegi oleks võinud mööda kõndida, keegi oleks võinud seda näha.»

Feldmani eksabikaasa Susannah Sprague (37), kes oli lapsstaariga seitse aastat abielus, väitis, et Haim oli seda ka talle öelnud. «Ta jagas minuga, et «Lucase» võtetel vägistati teda väikese poisina,» rääkis naine dokumentaalis.

«Ta ütles mulle, et see oli tema kaasnäitleja ja ta ütles mulle, et Charlie Sheen tegi seda,» lisas Spargue.

1986. aasta filmis «Lucas» mängis peaosa Corey Haim (pildil). Kõrvalrollis oli toona 19-aastane Charlie Sheen, kes Corey Feldmani sõnul vägistas 13-aastast Haimi filmivõtete ajal.
1986. aasta filmis «Lucas» mängis peaosa Corey Haim (pildil). Kõrvalrollis oli toona 19-aastane Charlie Sheen, kes Corey Feldmani sõnul vägistas 13-aastast Haimi filmivõtete ajal. Foto: Kaader filmist «Lucas» / IMDb

Näitleja Jamison Newlander (49), kes sai nii Feldmani kui ka Haimiga sõpradeks filmi «Kadunud poisid» võtteplatsil, tunnistas samuti, et Haim oli talle Sheeni kohta rääkinud.

Nii Sprague kui ka Newlander väitsid, et Haimi väärkohtlemine oli Hollywoodi ringkondades üldteada, kuid lõppude lõpuks seda eirati.

Sama süüdistus tuli esmalt avalikuks 2017. aastal, kui endine näitleja Dominick Brascia (63) (keda Feldman süüdistab dokumentaalfilmis samuti Haimi seksuaalses väärkohtlemises) väitis, et Sheen seksis Haimiga.

2018. aastal surnud Brascia, kes oli lühikest aega Feldmani ja Haimi sõber, ütles toona National Enquirerile: «Haim ütles mulle, et ta seksis Sheeniga, kui nad «Lucast» filmisid. Ta ütles mulle, et nad suitsetasid kanepit ja seksisid. Ta ütles, et nad tegid anaalseksi. Haim ütles, et pärast juhtunut muutus Sheen väga külmaks ja tõukas ta eemale. Kui Corey tahtis temaga uuesti aega veeta, polnud Charlie sellest huvitatud.»

19-aastane Charlie Sheen mängis filmis «Lucas» kõrvalosa.
19-aastane Charlie Sheen mängis filmis «Lucas» kõrvalosa. Foto: Kaader filmist «Lucas» / IMDb

Sheen eitas toona Brascia ülestunnistust raevukalt. «35 aastat tuntud meelelahutajana pole ma olnud midagi muud kui otsekohene, üllas ja sangarlik tõe kuller,» väitis Sheen kolm aastat tagasi TMZ-le.

«Need radikaalselt alusetud ja põhjendamata väited lõppevad nüüd. Suhtun nüüd kirglikult neisse, kes soovivad minu vastu haigeid ja keerutatud valesid isegi võõrustada. MÄNG LÄBI!» ütles Sheen lõpetuseks.

Lugu võttis kolm aastat tagasi ootamatu pöörde, kui Haimi ema Judy süüdistas Brascia ülestunnistuse peale hoopis meest ennast. «Doktor Ozi» saates oli Judy kaks päeva pärast National Enquireri artikli ilmumist Sheeni poolt ja süüdistas hoopis Brasciat oma poja vägistamises, vahendab Entertainment Weekly.

Sheen andis artikli ilmumise järel asja kohtusse, kuid 2018. aastal näitleja loobus hagist vabatahtlikult, kuna mõlemad pooled plaanisid jõuda kohtuvälisele kokkuleppele. 

Lisaks Haimi süüdistustele loetles Feldman dokumentaalis üles ka mehed, kes teda seksuaalset ahistasid: näitleja Jon Grissom (57), ööklubi omanik Alphy Hoffman ja endine talendiagent Marty Weiss

Grissom ja Weiss on süüdistusi eitanud ning Hoffman ei ole avalikult süüdistust kommenteerinud. 

Corey Feldman rääkis avameelselt dokumentaalfilmis sellest, kuidas teda ja tema sõpra alaealisena vägistati. Endine lapsstaar on enda tumedast minevikust ka varem rääkinud ning kirjutanud.
Corey Feldman rääkis avameelselt dokumentaalfilmis sellest, kuidas teda ja tema sõpra alaealisena vägistati. Endine lapsstaar on enda tumedast minevikust ka varem rääkinud ning kirjutanud. Foto: Kuvatõmmis dokumentaalfilmi treilerist

See ei ole esimene kord kui Feldman on Hollywoodis eksisteerivat pedofiiliat avalikult kommenteerinud. Endine lapsstaar rääkis sellest esmalt 2011. aasta intervjuus ning hiljem oma 2013. aasta memuaaris «Coreyography». Oma raamatus hoidus ta Haimi ahistaja nimetamisest, kuid kirjeldas, et Haim rääkis talle juhtunust.

«Ta seletas, et täiskasvanud mees veenis teda, et see on täiesti normaalne, et vanematel meestel ja noorematel poistel on filmimaailmas seksuaalsed suhted ja see oli lihtsalt midagi, mida «kutid tegid»,» kirjutas Feldman oma raamatus.

Pärast dokumentaalfilmi esilinastumist võttis Entertainment Weekly ühendst Sheeniga ning näitleja lükkas süüdistused taas ümber. «Need haiged, väändunud, uskumatud väidetavad asjaolud ei toimunud kunagi. Punkt,» ütles Sheen.

Sheen, kes tegi juba noorena Hollywoodis head karjääri, sattus 2010ndate alguses alkoholi ning narkootikumide küüsi. Lisaks oli mehel seksisõltuvus ning tema karjäär sai tugeva hoobi. Mõned aastat tagasi tunnistas Sheen, et ta on HIV-positiivne, hakkas karsklaseks ning on viimastel aastatel hoidnud madalamat profiili. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles