VIDEO ⟩ Narkokaubitsejad peitsid mõistatuslikult kokaiinilaadungi avokaadodesse

Elu24
Copy
Agendid avastasid avokaadode seest kokaiini.
Agendid avastasid avokaadode seest kokaiini. Foto: Kuvatõmmis

Narkopolitsei avastas, et ühe laadungi avokaadode seemnete sisse on peidetud kokaiin. Kuidas see sinna sai, on siiani mõistatus, sest avokaadode koored näivad täielikult vigastamata.

Eile Kolumbia narkopolitsei poolt avaldatud videol on näha, kuidas avokaadosid lahti lõigates avastatakse nende seemnetest hoopis kokaiin. Mõistatuslikuks teeb selle aga asjaolu, et avokaadod paistavad pealt täielikult kahjustamata.

Agendid lõikavad viljad aga lahti. Seemneni jõudes kaapitakse selle pinnalt ära õhuke kile, kuigi palja silmaga ei ole midagi ebaharilikku märgata. Seemne seest tulev puru osutub aga testribale pannes kokaiiniks.

Kohaliku Santa Marta politsei andmetel avastati kokku 468 kilogrammi narkootilist ainet. Kuidas see avokadode sisse sa, pole veel avaldatud. Internetis spekuleeritakse, et avokaadod on kuidagi kokaiini «ümber kasvatatud».

Kohalikule meediale rääkis kolonel Óscar Fabían Solarte, et tegemist on juba teise narkolastiga seal piirkonnas. Väidetavalt pidi saadetis jõudma Belgiasse.

Twitteris on videot jaganud ka üks kasutaja, kelle väitel sattus tema onu nii narkopolitsei pihtide vahele. Tema sõnul ei teadnud mees sellisest asjast midagi. Nüüd on avokaadoäri aga agentide poolt kinni pandud ja ükski advokaat teda kaitsma nõus ei ole.

Vaid mõne päeva eest avaldas Deutsche Welle põhjaliku loo sellest, kuida kartellid on kaaperdanud Kesk- ja Lõuna-Ameerika avokaadotööstuse. Rahumeelsest kaubandusest on saanud nii verine võitlustander.

Äri on igal juhl väga kasumlik, näiteks Mehhikos teeniti nende USAsse eksportimisega aastas 2,4 miljardit dollarit. Uus video annab sellele ärile aga ka teise mõõtme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles