KAS SEE ON LÕPP? ⟩ Oscari võitja kulutas lemmikklubi fännamisele miljoneid eurosid

Copy
Spike Lee Madison Square Gardenis NBA korvpallklubile New York Knicksile kaasa elamas.
Spike Lee Madison Square Gardenis NBA korvpallklubile New York Knicksile kaasa elamas. Foto: ELSA/AFP/Scanpix

Ameerika filmirežissöör, produtsent ja stsenarist Spike Lee on tulihingeline korvpalliliiga NBA klubi New York Knicksi fänn. Tema kohalolekut Knicksi mängude ajal on raske mitte märgata, sest ta on riietunud pealaest jalatallani Knicksi atribuutikasse.

Teisipäeval väisas Hollywoodi megastaar ESPNi stuudiot ja avaldas New Yorgi kossuklubi fännamisele kulunud summad. 

«Tundun vist rumal. Kuidas saab raisata raha sellise klubi pärast, kes võitis viimati NBA tiitli 1973.aastal,» ütles Lee.

Lee vaatab mänge alati esireast, pilet sinna maksab 3000 eurot. Ta ei jäta ühtki mängu vahele. Koos piletitega treeningmängudele kulutab ta aastas umbes 270 000 eurot. Ligi 30 fänniaasta jooksul on ta seega kulutanud ligi 10 miljonit. Kuid sellise summa kulutamine fänluse peale 30 aasta jooksul ei mõju Lee rahakotile siiski liialt laastavalt, filmimehe varanduse suurust hinnatakse umbes 36 miljonile.

Spike Lee
Spike Lee Foto: Angela Weiss/AFP/Scanpix

Käesoleva nädala alguses lahvatas aga Lee ja Knicksi vahel skandaal. Kuulus filmilavastaja oli harjunud Madison Square Gardenis peetavatele Knicksi kodumängudele sisenema töötajatele mõeldud sissepääsu kaudu. Esmaspäeval aga sulgesid Knicksi töötajad talle selle sissepääsu ning ta suunati VIP-ukse juurde. Pärast seda teatas New Yorgi korvpalliklubi 28-aastat fännanud Lee, et ei külasta enam lemmikklubi mänge.

«Kahju, et Spike Lee sellest vahejuhtumist sellise draama tegi. Ta on alati teretulnud meie klubi mängudele, sisenema peaks ta aga VIP-ukse kaudu,» seisis New York Knicksi teadaandes. Lee ja Knicksi vahel on varemgi niginat-naginat olnud, kuid seekordne aruaamatus tundub olevat senistest tõsisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles