VIDEO ⟩ Hispaanias elaval Tšiili kirjanikul diagnoositi koroonaviirus

Inna-Katrin Hein
Copy
Tšiili päritolu kirjanik Luis Sepulveda
Tšiili päritolu kirjanik Luis Sepulveda Foto: mago images/Italy Photo Press/Scanpix

Portugali võimude teatel diagnoositi Põhja-Hispaanias elaval Tšiili kirjanikul Luis Sepulvedal uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 nakkus.

70-aastane menukirjanik osales hiljuti Portugalis kirjandusfestivalil ja kui ta 25. veebruaril koju Astuuriasse tagasi jõudis, tundis ta end halvasti, teatab business-standard.com.

Haiglasse viidud kirjanikule tehti koroonaviiruse test ja see oli positiivne. Astuuria võimud kinnitasid, et seal on esimene koroonaviiruse juhtum.

«Patsiendi seisund on stabiilne. Ka ta 66-aastasel naisel olid koroonaviiruse sümptomid ja talle tehti samuti koroonaviiruse test. Nad mõlemad on haiglas karantiinis,» teatasid tervishoiuametnikud.

Portugali võimud kutsusid neid, kes Portos Correntes d'Escritas kirjandusfestivalil Sepulvedaga kokku puutusid, endast meditsiinitöötajatele teada andma, et neile saaks teha koroonaviiruse testi.

Portugalis ei ole seni mitte ühtegi uude koroonaviirusesse nakatunut, Hispaanias on neid juba 73.

Sepulveda lahkus poliitilistel põhjustel Tšiilist 1975. aastal ja asus elama Hispaaniasse.

Ta kajastab oma teostes igapäevaelu Lõuna-Ameerikas. Ta tuntumate teoste hulka kuuluvad «Vanamees, kes luges armastusroomaane» ja «Lugu kajakast ja kassist, kes õpetas ta lendama».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles