Karmid süüdistused: kas Uku Suvistele tõi nii võimsa võidu Venemaa superstaari rahakott? (11)

, Toimetaja
Copy
Uku Suviste.
Uku Suviste. Foto: Konstantin Sednev

Möödunud laupäeval sai selgeks, et Eestit sõidab 65. Eurovisiooni lauluvõistlusele esindama Uku Suviste looga «What Love Is». Paraku on mehe kauaoodatud tähetundi hakanud varjutama mõningad tormipilved.

Terve Eesti Laulu vältel pälvis rahvalt ohtralt kiidusõnu ka 18-aastane Jaagup Tuisk, kelle pala «Beautiful Lie» soovisid Rotterdamis kuulda paljud välismaised Eurovisioni fännid. Tallinna koolipoiss pidi alla vanduma aga konkursi veteranile Uku Suvistele, kelle võit oli mäekõrgune.

Uku Suviste kogus enim telefonihääli nii Eesti Laulu finaali esimeses voorus kui ka superfinaalis ning tema toetajaskond oli tugev ka poolfinaalides. Teises poolfinaalis üles astunud Suviste poolt hääletati 5570 korda. Poolfinaali paremusjärjestus pärast žürii ja rahvahääletuse liitmist oli järgmine: Jaagup Tuisk, Uku Suviste, Traffic ja INGER.

Superfinaali esimeses voorus helistati Uku poolt 16 880, superfinaalis aga 33 582 korda. Teisele kohale jäi Jaagup Tuisk 7944 häälega ja kolmandaks tuli 7690 häälega Anette x Fredi laul. Toetushäälte meeletu vahe tõttu on aga andunud Eurovisioni sõltlased asunud meie eurolauliku meeskonda süüdistama räpases mängus.

Kuna Suviste tagalas hoiab lippu kõrgel Venemaa superstaar Filipp Kirkorov, on paljud spekuleerinud, et just venekeelsete hääletajate poolehoid võis Ukule võidu tuua, kuid kahtlustatakse ka palju tõsisemat pettust. Nimelt sahistatakse nii sotsiaalmeedias kui ka Eurovisioni suurima fännilehe Wiwibloggs kommentaariumis, et Kirkorov võis oma protežee edu nimel rahakotti paotada.


«Sorri, aga minu meelest on väga kahtlane, et Uku 33 000 häält sai. Te tahate päriselt öelda, et nii mitu korda hääletati Uku poolt, kui ühe kõne hind on 1.60?» on juutuuber Sidni Tomson segaduses. «Kirkorov tegi Eesti Laulul sohki, ei ole muud võimalust,» on fänn nimega Vic kindel. «Naudi raha  – loodan, et see teeb su õnnelikuks. Issand jumal, kui kurb elul Kirkorovil on. Sa rikkusid raha nimel mu õhtu täielikult ja loodan nüüd, et õpid selle eest austust ja väärikust,» lausus lauluvõistlusel kätt pulsil hoidev Jess Twitteri vahendusel nördinult. «Filipp Kirkorovil oli tõesti jultumust korraldada ühe õhtu jooksul pettust kahe riigi finaalis. Tõesti ikooniline,» esitab ka fänn Lara karmi süüdistuse. Nimelt polnud Uku Suviste ainus, kes andis laupäeva õhtul megastaarile põhjust rõõmustada – Moldova esindajaks Eurovisionil kuulutati Natalia Gordienco lugu «Prison», mille valmimisele samuti Kirkorov oma käes ulatas.



Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula sõnul ühtegi ametlikku süüdistust laekunud pole ja igasuguseid spekulatsioone ta kommenteerida ei soovi. «Kui hääletajaid oleks olnud 500 000, siis oleks tekkinud kahtlus küll. Hääletada sai ainult Eesti numbritelt ning nii palju kui hääletaja rahakott lubab,» sõnab ta Elu24-le ning kinnitab, et ei poolfinaalide ega finaali häälte lugemisel erilisi anomaaliaid märgata polnud.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

29 февраля - необычный день!⚡️ А для меня он стал знаковым и особенным! Проходили национальные отборы на Евровидение 2020 - и двойная победа!?? Молдову?? будет представлять @natalitsa с моей песней Prison, а @ukusuviste Эстонию ??с песней «What love is», который спродюсировал мой друг из dream team @dimitriskontopoulos Поддерживаю молодых артистов на Евровидение 2020 Роттердам, жди нас! Мы готовимся! ?? #dreamteam #евровидение2020 #eurovision2020 #prison #whatloveis

A post shared by Филипп Киркоров (@fkirkorov) on

Uku Suviste esindab Eestit maikuus Rotterdamis toimuval Eurovisionil, Eesti astub looga «What Love Is» võistlustulle teises poolfinaalis 14. mail.

Uku võitis kõik telefonihääletuse voorud

Uku Suviste võit finaalis oli mäekõrgune – kokku helistati võidulaulu «What Love Is» poolt 33 582 korda. Muusik kogus enim telefonihääli ka finaali esimeses voorus ning poolfinaalis, teatas ERR.

Superfinaalis astusid talle vastu Jaagup Tuisk looga «Beautiful Lie» ja Anett x Fredi looga «Write About Me». Suvistele tagas võidu 33 582 häält, teisele kohale jäi Jaagup Tuisk 7944 häälega ja kolmandale kohale Anette x Fredi 7690 häälega.

Uku Suviste kogus enim hääli rahvalti ka Eesti Laulu finaali esimeses voorus, kui tema poolt helistati 16 880 korda. Sarnaselt superfinaalile oli telefonihääletuse esimeses voorus populaarsuselt teine Jaagup Tuisk 5259 häälega, talle järgnes Egert Milder 5005 häälega. Kokku tõsteti toru ja saadeti toetussõnumeid esimeses voorus 47 082 korda, edasine pingerida oli järgnev: Anette x Fredi (3469 häält), Traffic (3271 häält), INGER (2762 häält), Synne Valtri feat. Väliharf (2758 häält), SHIRA (2236 häält), STEFAN (1948 häält), Laura (1504 häält), Rasmus Rändvee (999 häält) ja Uudo Sepp (991 häält).

Eesti Laulu esikolmiku otsustas rahvusvaheline žürii koos publiku häältega. Žürii esikolmiku moodustasid Anette x Fredi, Jaagup Tuisk ja SHIRA, neile järgnes neljandana Uku Suviste. Rahvusvahelisse žüriisse kuulusid tänavu Brian Henry (UK), Sylvia Massy (USA), Kazka (Ukraina), Kimbra (Uus-Meremaa), Felix Bergsson (Island), Prince Charles Alexander (USA), Mads Endgaard (Taani), Fredi Lunden (Soome) ja Daniel Cantor (USA).

Suviste poolehoid oli ülekaalukas ka poolfinaalides. Teises poolfinaalis üles astunud Uku poolt hääletati 5570 korda. Antud poolfinaali paremusjärjestus pärast žürii ja rahvahääletuse kokku liitmist oli järgmine: Jaagup Tuisk, Uku Suviste, Traffic ja INGER. Teisest poolfinaalist pääsesid telefonihääletusega edasi SHIRA (1947 häält) ja Uudo Sepp (1760 häält). Telefonihääletusel jäi kolmandaks Viinerid 1710 häälega.

Eesti Laulu esimese poolfinaali pingerida pärast esimest vooru oli Anette x Fredi, Egert Milder, Synne Valtri feat. Väliharf ja Rasmus Rändvee. Neist enim kogus publikuhääli Synne Valtri feat. Väliharf. Teises voorus toimunud telefonihääletusel kogusid enim hääli STEFAN (2034 häält) ja Laura (610 häält), napilt jäi finaalist kõrvale Renate 599 häälega.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles