TULEVIKUTEGIJA ⟩ Eesti verinoor iluuisutaja tegi oma vanuse kohta haruldase soorituse (1)

Elu24
Copy
Marie-Eliise Kaljuvere
Marie-Eliise Kaljuvere Foto: Erakogu

Eestis on sirgumas tõeline iluuistamise talent. Alles 10-aastane Marie Eliise Kaljuvere võidutses hiljuti mainekal iluuisutamise võistlusel Haagis. Eesti  tüdruk sooritas ainsana kahel korral kahekordse Axeli, mis selles vanuses on üsna haruldane.

Tiiu Valgemäe Uisukooli esindaja Keit Reintami sõnul on tegemist harukordselt ambitsioonika ja sihikindla noore tüdrukuga. «Enne Hollandi võistlust oli Marie Eliisel jalg kaks kuud kipsis, nii et Haagis sooritas ta tehnilised elemendid tahtejõu pealt,» ütles Reintam ning lisas, et treeningutel sooritab Marie-Eliise ka juba kolmekordseid Axeleid. Hollandis pidid Eesti tüdrukule alla vanduma kõik, võistlustelt puudus vaid Venemaa paremik.

Marie Eliise Kaljuvere Hollandis, Haagis pärast võiduka kava lõppu.
Marie Eliise Kaljuvere Hollandis, Haagis pärast võiduka kava lõppu. Foto: Erakogu

Kuus päeva ja neli tundi

Noor iluuisutaja on täielikult pühendud oma alale treenides Tiiu Valgemäe käe all kuuel päeval nädalas kolm kuni neli tundi päevas. Nii juba kolm aastat. 

«Ei, õppimist tihe treeninggraafik veel ei sega, kooliga on kõik korras,» rääkis iluuisupiiga ema Ann Lias. Ta lisas, et praegu Westholmi Gümnaasiumi neljandas klassis õppiv Marie Eliise jõudis kauni spordiala juurde peaaegu juhuslikult, kuid loogilist rada mööda. «Ta on musikaalne ning talle meeldis väga tantsida. Niisiis kuus aastat tagasi viisimegi Marie Eliise iluuistamise treeningutele,» sõnas Ann Lias.

Vaata üht Marie Eliisele esikoha toonud kava siit:

Andeka tütarlapse suurimateks eeskujudeks on Jaapani iluuistamisstaar Rika Kihira ja venelanna, kahekordne maailmameister Jevgenia Medvedeva.

Käesoleval aastal 11-aastaseks saav Eesti iluuisustaja astus pjedestaali kõrgemale astmele mullu ka Riias ja Helsingis peetud kõrgetasemelistel rahvusvahelistel võistlustel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles