UUS PÖÖRE ⟩ Kobe Bryanti lesk kaebas helikopterifirma kohtusse

Elu24
Copy
Kobe Bryant ja Vanessa Bryant.
Kobe Bryant ja Vanessa Bryant. Foto: Kirby Lee/USA Today Sports/Scanpix

Korvpallilegend Kobe Bryant ja tütar Gianna Bryant hukkusid jaanuari lõpus helikopteriõnnetuses. Nüüd on Bryanti lesk, Vanessa, katastroofhelikopteri omanikfirma kohtusse kaevanud, süüdistades ettevõtet surma põhjustamises.

Helikopter kuulus Island Express Helicoptersille ja Island Express Holdingule, vahendas Los Angeles Times. 

Advokaatide poolt kohtule esitatud dokumentides väidetakse, et piloot Ara Zobayan käitus hooletult ja ükskõikselt. Ka Zaboyan ise hukkus õnnetuses.

Kohtuasjas on kirjas, et Island Express Helicopters eiras ohutusnõudeid ning piloodi Zobayani ükskõiksus ja hooletus põhjustas otseselt Kobe Bryanti surma.  

Kohtuasi sisaldab kokku 27 süüdistust. Vanessa Bryant nõuab muuhulgas kahjutasu, majandusliku kahju hüvitamist ning karistusi süüdlastele.

Zobayanil oli SVFR-luba (Special Visual Flight Rules) ehk luba sõita tavalisemast keerulisemates ilmastikutingimustes, nagu näiteks udus. Kuid süüdistataval kompaniil Island Express Helicoptersil, mille Sikorsky S-76B-helikopteriga lend toimus, vastav luba puudus.  Pärast üheksa inimese surmaga lõppenud katastroofi katkestas Island Express Helicopters kõik pakutavad teenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles