JÄRELEHÜÜE ⟩ Roosileht meenutab Smeljanskit: «Poisid, nüüd andke hagu, kiiremini, kiiremini!»

Elu24
Copy
Mihkel Smeljanski.
Mihkel Smeljanski. Foto: Lilli Tölp / Pärnu Postimees

Allan Roosileht postitas vanameister Mihkel Smeljanski ootamatu lahkumise järel austava meenutuse ajast, kui mehed koos laval ja lava taga olid.

1990. aastate alguses Kuldse Trioga koos suvetuuridel käinud Allan Roosileht meenutas, kuidas hoolimata metsikutest aegadest suutis Mihkel Smeljanski alati jääda professionaalseks meelelahutajaks.

«Kriitikud trampisid jalgu ja olid raevus, aga iga järgmise suvega kasvas publiku hulk kordades,» kirjeldas Roosileht. «Mul oli au olla selle ägeda seltskonnaga ühel laval ja veeta tormiliselt aega lavatagustes kuluaarides.»

Smeljanski hoidis kogu seda üritust aga töös. «Kui lavale mineku aeg kätte jõudis, mäletan väga selgelt just Mihkel Smeljanski nõudlikku häält. Poisid, nüüd andke hagu, kiiremini, kiiremini!»

«Eeskujuliku etenduse eelduseks oli, et kogu aeg midagi toimuks. Olen selle lause enda jaoks lava seaduseks võtnud ja ise korduvalt kasutanud,» kinnitas Roosileht. «Head teed, Mihkel, ja aitäh, et mind oma kampa võtsite.»

Mihkel Smeljanski, Kuldse Trio üks asutaja, lahkus meie seast reedel, 21. veebruaril. Ta oleks samal päeval saanud autasustamisel kätte Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Olulist meelelahutajat ja laulumeest on meenutanud paljud, teiste seas ka filmikriitik Lauri Kaare, laulja ja näitleja Mait Trink ning muusik ja poliitik Tarmo Kruusimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles