KIIRE NOKAUT ⟩ Las Vegase tänavail elanud poksilegend suri kodumaal

Elu24
Copy
Endine poksi maailmameister Jimmy Peau
Endine poksi maailmameister Jimmy Peau Foto: twitter.com

Uus-Meremaa profipoksja Jimmy Peau suri möödunud nädalal 54-aastaselt. Endine raskekaalu maailmameister suikus igavesse unne kodumaal, Aucklandi haiglas. Kuidas ta sinna jõudis, ei tea täpselt keegi.

Jimmy «Thunder» Peau sai kuulsaks läbi aegede ühe kiirema nokaudiga. 1997. aastal tagus Thunder põrandale Crawford Grimsley kohe esimese löögiga, kõigest 1,5 sekundiga. Koos lugemisega kestis matš vaevalised 13 sekundit.

Vaata maailma kiireimat nokauti siit:

Pärast matši naljatas Peau: «Olin näljane. Lõuna- ja õhtusöök jäid vahele. Siia tulles möödusin kohvikust ja mõtlesin, et tahan kiiresti süüa saada.»   

Peau läks igavesele unele Aucklandi haiglas, kus talle oli tehtud ajuoperatsioon. 

Profipoksjana kogus Peau 35 võitu ja 14 kaotust. 2000ndatel hakkas mehe täht tasapisi kustuma. 2002. aastal pidas ta oma viimase matši. Kuigi poksitšempion oli kodumaal hästi tuntud, kadus ta avalikkusest täielikult. Keegi ei teadnud temast midagi, kuni üks uus-meremaalasest ajakirjanik ta 2010. aastal üles leidis – endine nahkkindamees elas Las Vegase tänavatel.

Viimane kohtumine

Endine poksja Thell Torrence üritas samuti kustunud poksistaari taas rajale aidata.  Ta kirjeldas viimast kohtumist nii: «Ta elas pargis ning ütles, et tal pole isikutunnistust. Andsin talle 50 või 100 dollarit, et ta läheks Nevada poksiliidu juurde ja küsiks tööd või abi. Aga ta ei läinud.»

«Ta oli andekas sell, kelle nooruses oli kõik hästi. Vahest lihtsalt asjad lähevad halvasti, kahjuks juhtub seda poksijatega sageli,» rääkis Torrence.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles