VIDEO ⟩ Hiinas võib edaspidi koroonaviiruse varjajat oodata surmanuhtlus

Elu24
Copy
Koroonaohus peavad kõik maske kandma.
Koroonaohus peavad kõik maske kandma. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Koroonaviirusega maadlevas Hiinas on läinud karantiinitingimused järjest karmimaks. Kohtuotsuse järgi võib viiruse varjajat nüüd oodata koguni surmanuhtlus.

Koroonaviiruse sümptomite kohta valetamine või nende varjamine võib inimese jaoks väga kurvalt lõppeda, vahendas Daily Sabah Bejing Daily kirjutist. Karistatatv on isegi reisiajaloo varjamine.

Iga viiruse levitajat võib oodata karistus riigi turvalisuse ohustamise eest. «Äärmuslikel juhtudel võib süüdimõistetut oodata 10-aastane vangistus, eluaegne vangistus või surmanuhtlus,» kirjutas Bejing Daily.

Karmid võtted

Hiina Tervisenõukogu teatas täna, et keegi, kel on köha või palavik, ei tohi bussi, lennuki ega rongiga reisida. Lisaks karmistati Wuhani puhangukoldes karantiinitingimusi. Nüüdsest on inimestel täielikult keelatud tänaval liikuda.

Internetis levivad erinevad videod sellest, kuidas haigeid koheldakse. Need tekitavad avalikkuses muret, et haiguspuhangu ennetamiseks hakatakse jõhkralt inimõiguseid piirama.

On teatatud rahalisest tasust neile, kes võimudele koroonakahtlusega inimestest teatavad. Politsei ajab ja tänaval taga inimesi, kel kahtlustatakse nakkust. Lisaks talutatakse neid kinniseotuna karantiini.

Koroonaviiruse ohvreid on nüüdseks üle 1500. Nakatunuid on ligi 70 000, iga päev raporteeritakse Hiinas üle 100 uue surmajuhtumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles