INSTAREPORTAAŽ ⟩ Kes tagus pinksi, kes käis vanaema juures ehk mida teevad muusikud Eesti Laulu stardi eel!

Elu24
Copy
Lauljatar Laura Põldvere vihjas Instagramis, kuidas tema täna õhtuseks poolfinaaliks valmistub.
Lauljatar Laura Põldvere vihjas Instagramis, kuidas tema täna õhtuseks poolfinaaliks valmistub. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @laurapoldvere

Eesti Laul 2020 esimese poolfinaalini on jäänud vaid mõni tund! Kuidas aga täna õhtul võistlustulle astuvad artistid poolfinaaliks valmistuvad? Keda kimbutab külmetus? Kes leiab aega, et mängida pinksi, külastada raadiot ja kes pidi enne poolfinaali elektrisae järele haarama?

Eesti Laulu esimeses poolfinaalis astub võistlustulle 12 artisti, žürii ja rahvahääletuse tulemusena pääseb edasi kuus artisti. Esimesena astub lavale Rasmus Rändvee looga «Young». 

Rasmus küsis mõni tund tagasi oma fännidelt Instagramis, kas nad on õhtuks valmis? Laulja jagas pilti, mis on tehtud lavaproovi ajal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänaseks valmis? ? Foto: Anna Aurelia Minev/ERR

A post shared by RASMUS RÄNDVEE (@rasmusr2ndvee) on

Eile õhtul postitas Rasmus sotsiaalmeediasse kolm pilti ja vihjas sellele, et lasi endale tätoveerida oma tänavuse Eesti Laulu hääletusnumbri. Kuna piltidelt ei ole lõpptulemust näha, küsis üks fännidest, kas laulja tegi päris tätoveeringu.

«Kes teab,» jäi Rasmus salapäraseks.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nii ei lähe homme number meelest ära! ? #eestilaul2020 #9007001

A post shared by RASMUS RÄNDVEE (@rasmusr2ndvee) on

Esimeses Eesti Laulu poolfinaalis lavale astuv Rasmus Rändvee jagas sotsiaalmeedias koomilist klippi, kus vanemad härrad üsna kohmetult laval esinevad. «Lavaproovid jätkuvad,» kirjutas Rasmus eile kella seitsme ajal õhtul. Neljapäeval kella 13.00 ajaks ei olnud Rändvee Instagrami-lugudesse rohkem postitanud.
Esimeses Eesti Laulu poolfinaalis lavale astuv Rasmus Rändvee jagas sotsiaalmeedias koomilist klippi, kus vanemad härrad üsna kohmetult laval esinevad. «Lavaproovid jätkuvad,» kirjutas Rasmus eile kella seitsme ajal õhtul. Neljapäeval kella 13.00 ajaks ei olnud Rändvee Instagrami-lugudesse rohkem postitanud. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @rasmusr2ndvee

2015. aasta Eesti Laulu poolfinaalist tuttav Kruuv astub sel aastal võistlustulle looga «Leelo». Bänd jagas Instagramis kahte pilti, kus ühel on mehed peaproovi ajal laval ja teisel on üks proovidest just lõppenud.

Meestel on seljas hallid püksid ja valged särgid, kuid natuke värvi lisavad kelmikad traksid. Peaproovi pildil on näha, et esinemise ajal tehakse ka natuke trikke, sest keegi teeb laval kätelseisu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Peaproov Tartus. Homme telekas näeme! Foto: Anna-Aurelia Minev #eestilaul2020 #leelo

A post shared by Kruuv (@kruuv) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lavaproov tehtud! Vaata meid homme õhtul #eestilaul2020 #kruuv #leelo

A post shared by Kruuv (@kruuv) on

Kaks aastat järjest Eesti Laulul kolmandaks jäänud Stefan astub taas lavale, seekord looga «By My Side». Laulja postitas Instagrami ja palus fännidelt toetust koos pildiga, mis on lavaproovi ajal tehtud.

Enne Tartusse sõitmist kurtis Stefan Instagrami-lugudes, et on veidi tõbine. «Palvetage minu eest,» palus Stefan inglise keeles ja lisas, et loodab ülehomseks (tänaseks - toim) terveks saada.  

Stefan jagas sotsiaalmeedias pilti ravimeid täis kotist, mis ta Tartusse poolfinaaliks on kaasa võtnud. Kotis on näha külmetusvastaseid ravimeid, näiteks Sudafedi ning Strepsilsi imemistablette. 
Stefan jagas sotsiaalmeedias pilti ravimeid täis kotist, mis ta Tartusse poolfinaaliks on kaasa võtnud. Kotis on näha külmetusvastaseid ravimeid, näiteks Sudafedi ning Strepsilsi imemistablette. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @stefanairapetjan
Täna tundub laulja juba paremas vormis, sest Stefan postitas Instagrami-lugudesse klipi lauatennise mängust.
Täna tundub laulja juba paremas vormis, sest Stefan postitas Instagrami-lugudesse klipi lauatennise mängust. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @stefanairapetjan
Kui lauatennis mängitud, hüppas Stefan meigitooli ja sai õhtuks korraliku lavameigi Grete Lillelt.
Kui lauatennis mängitud, hüppas Stefan meigitooli ja sai õhtuks korraliku lavameigi Grete Lillelt. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @stefanairapetjan

Samuti kolmandat korda Eesti Laulu lavale astuv Inga esineb täna õhtuses poolfinaalis kolmandana looga «Right Time». 

Inga jagas fännidega väikest detaili oma Eesti Laulu lavakostüümist. Tuleb välja, et Inga kannab täna teksakleiti, mille on käsitsi värvinud ja valmistanud Kertu Kivisik ja Kreeta Aidla. Spetsiaalselt Eesti Laulu poolfinaaliks kleidi külge kinnitatud sildilt selgub, et Inga meigi ja soengu teeb õhtuks valmis Mari-Ly Kapp ja lavale astuvad taustalauljad Rahel Ollisaar ja Pille-Riin Karro.
Inga jagas fännidega väikest detaili oma Eesti Laulu lavakostüümist. Tuleb välja, et Inga kannab täna teksakleiti, mille on käsitsi värvinud ja valmistanud Kertu Kivisik ja Kreeta Aidla. Spetsiaalselt Eesti Laulu poolfinaaliks kleidi külge kinnitatud sildilt selgub, et Inga meigi ja soengu teeb õhtuks valmis Mari-Ly Kapp ja lavale astuvad taustalauljad Rahel Ollisaar ja Pille-Riin Karro. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @ingatislar

Järgmisena on laval duo Anett x Fredi looga «Write About Me». Mõlemal on pisike Eesti Laulu kogemus juba olemas. 

«Tänaseks on proovid tehtud ja elevus homseks on reaalne,» kirjutas Anett eile õhtul oma Instagrami-fännidele.

Lauljatar jagas Instagrami-lugudes ka hetke juuksuritoolist, kus sassis juustega Anett naljatas «Noh, valmis». Soengu tegemisele kulus veel hiljem aega ning järgmistes lugudes selgus, et Anetil on esinemiseks natuke teistsugune soeng. Seljas on lauljataril kuldne sädelev pükskostüüm.
Lauljatar jagas Instagrami-lugudes ka hetke juuksuritoolist, kus sassis juustega Anett naljatas «Noh, valmis». Soengu tegemisele kulus veel hiljem aega ning järgmistes lugudes selgus, et Anetil on esinemiseks natuke teistsugune soeng. Seljas on lauljataril kuldne sädelev pükskostüüm. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @thisisanett

Esimest korda Eesti Laulul osalev bänd Revals esitab lugu «Kirjutan romaani». Bänd sõitis eile Tartusse ja külastas ka raadio Elmari stuudiot. 

Muidugi esitas Revals Elmari raadioeetris Eesti Laulu võistluslugu «Kirjutan romaani». 
Muidugi esitas Revals Elmari raadioeetris Eesti Laulu võistluslugu «Kirjutan romaani». Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @revals.official
Sarnaselt paljudega leidsid ka Revalsi bändiliikmed proovide vahel tegevust – mängides pinksi! «Soojendus juba käib!» kirjutati bändi Instagrami-lugudes.
Sarnaselt paljudega leidsid ka Revalsi bändiliikmed proovide vahel tegevust – mängides pinksi! «Soojendus juba käib!» kirjutati bändi Instagrami-lugudes. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @revals.official

Renate Saluste, kes on võistlustules lihtsalt Renatena, laulab esimeses poolfinaalis lugu «Videomäng».

Renate kurtis eile oma Instagrami-lugudes, et ta on enne poolfinaali haigeks jäänud. Sarnaselt Stefaniga peab aga Renate haigusest kiiresti jagu saama ning tunnistas, et joob hästi palju ingveri-shotte. 
Renate kurtis eile oma Instagrami-lugudes, et ta on enne poolfinaali haigeks jäänud. Sarnaselt Stefaniga peab aga Renate haigusest kiiresti jagu saama ning tunnistas, et joob hästi palju ingveri-shotte. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @renate.saluste
Täna kirjutas Renate, et on Eesti Laulu toimumispaiga ehk spordihalli poole teel. «Kurk on täna veidi parem, aga eks peale hääleharjutusi selgub tõde,» kirjutas Renate lootusrikkalt Instagrami-lugudesse. Mõned tunnid tagasi sai lauljataril ka meik tehtud ning loodetavasti on Renate õhtuseks esinemiseks valmis!
Täna kirjutas Renate, et on Eesti Laulu toimumispaiga ehk spordihalli poole teel. «Kurk on täna veidi parem, aga eks peale hääleharjutusi selgub tõde,» kirjutas Renate lootusrikkalt Instagrami-lugudesse. Mõned tunnid tagasi sai lauljataril ka meik tehtud ning loodetavasti on Renate õhtuseks esinemiseks valmis! Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @renate.saluste

Laura Põldvere on Eestit Eurovisioonil juba esindanud ja võtab tänavugi võistlusest osa, seekord looga «Break Me». 

Instagrami postitas Laura lavastatud pildi, kuidas ta, rullid peas, vannitoas õhtuks valmistub kasutades dušisegistit mikrofonina.

«Tulge mulle kaasa elama,» kirjutas Laura oma postituses fännidele.

Nagu kõik teised oli Laura juba eile Tartus, kuid Instagrami-lugudes ei jaganud lauljatar mitte hetke lavaproovist. Laura teatas fännidele, et ta on «memmel taadul külas», sest teadagi on Laura pärit Tartu kandist.
Nagu kõik teised oli Laura juba eile Tartus, kuid Instagrami-lugudes ei jaganud lauljatar mitte hetke lavaproovist. Laura teatas fännidele, et ta on «memmel taadul külas», sest teadagi on Laura pärit Tartu kandist. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @laurapoldvere

Eelmine aasta moodustunud tüdrukutebänd Little Mess teeb täna Eesti Laulu debüüdi looga «Without a Reason»!

Bänd postitas Instagrami ametlikule kontole ka väikese klipi lavaproovist. Tundub, et tüdrukutel on täna õhtul seljas valged kleidid.

Eile jagas Little Mess Instagrami-lugudes meeleolukat hetke autost. Heas tujus bändiliikmed põrutasid Tartu poole. 
Eile jagas Little Mess Instagrami-lugudes meeleolukat hetke autost. Heas tujus bändiliikmed põrutasid Tartu poole. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @littlemessofficial
Hommikusöök esinemisärevuses tüdrukutele muret ei valmistanud. Laual on näha ka tass teed, mis on loodetavasti lihtsalt hommiku alustamiseks, mitte külmetuse peletamiseks. 
Hommikusöök esinemisärevuses tüdrukutele muret ei valmistanud. Laual on näha ka tass teed, mis on loodetavasti lihtsalt hommiku alustamiseks, mitte külmetuse peletamiseks. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @littlemessofficial
Mõni tund tagasi jagas Little Mess Instagrami-lugudes hetke, kus bänd valmistus «läbimänguks». See aga tähendab, et täna õhtune poolfinaal on tehniliselt juba valmis ning kõik on valmis pakkuma televaatajatele ja fännidele tõelist elamust.
Mõni tund tagasi jagas Little Mess Instagrami-lugudes hetke, kus bänd valmistus «läbimänguks». See aga tähendab, et täna õhtune poolfinaal on tehniliselt juba valmis ning kõik on valmis pakkuma televaatajatele ja fännidele tõelist elamust. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @littlemessofficial
Tüdrukutele on Tartus toeks ka Little Messi mentor ja bändi looja Tanja Mihhailova-Saar.
Tüdrukutele on Tartus toeks ka Little Messi mentor ja bändi looja Tanja Mihhailova-Saar. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @tanjamihhailova

Egert Milder on poolfinaalis looga «Georgia (On My Mind)» ja laval on laulja koos ägeda klaveriga. Egert jagas eile fännidele pilti ka lavaproovist.

Sotsiaalmeedias on Egert olnud aktiivne ning näitas Instagrami-lugudes, millise autoga ta eile Tartusse sõitis. 
Sotsiaalmeedias on Egert olnud aktiivne ning näitas Instagrami-lugudes, millise autoga ta eile Tartusse sõitis. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @egertmilder
Egertil on kaasas ka meeskond, kuhu kuulub abikaasa Piret Järvis-Milder, Marii Reimann ja produtsent TTeos. 
Egertil on kaasas ka meeskond, kuhu kuulub abikaasa Piret Järvis-Milder, Marii Reimann ja produtsent TTeos. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @egertmilder
Egert mängis fännidele ka klaverit ning näitas, milline tänane lavakaaslane välja näeb. Klaveri on kirevaks ja värviliseks teinud kunstnik Britt Samoson. 
Egert mängis fännidele ka klaverit ning näitas, milline tänane lavakaaslane välja näeb. Klaveri on kirevaks ja värviliseks teinud kunstnik Britt Samoson. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @egertmilder
Kui Egerti klaver oli esinemiseks valmis, siis vajas laulja tool veidi tuunimist. Egert näitas fännidele hetke, kui tema toolijalad elektrisaega lühemaks tehti.
Kui Egerti klaver oli esinemiseks valmis, siis vajas laulja tool veidi tuunimist. Egert näitas fännidele hetke, kui tema toolijalad elektrisaega lühemaks tehti. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @egertmilder

Eelviimasena on poolfinaalis laval Jennifer Cohen looga «Ping Pong», Jennifer on Eesti Laulul teist aastat järjest. 

Jennifer jagas oma sotsiaalmeedias täna õhtust lavameiki, mis on lihtne, kuid tabav. Must lainer, millele on lisatud natuke valget ning punased huuled. Seljas on Jenniferil lihtsalt dressid ning lavakostüümi lauljatar isiklikus sotsiaalmeedias veel näidanud ei ole. 
Jennifer jagas oma sotsiaalmeedias täna õhtust lavameiki, mis on lihtne, kuid tabav. Must lainer, millele on lisatud natuke valget ning punased huuled. Seljas on Jenniferil lihtsalt dressid ning lavakostüümi lauljatar isiklikus sotsiaalmeedias veel näidanud ei ole. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @jennifer547

Viimasena astub lavale Sünne Valtri koos bändiga Väliharf. Lauljatar näitas sotsiaalmeedias ka oma täna õhtust kleiti, kuid Sünne asemel poseeris kleidiga hoopis Väliharfi liige. 

Sünne Valtri täna õhtul seljas olevat kleiti kutsus Väiharfi muusik päris edevaks särgiks. Sünne kleit on sätendav ja tundub musta värvi, kuigi Instagrami-lugudes küsib Sünne fännidelt, kas kleit on must või lilla.
Sünne Valtri täna õhtul seljas olevat kleiti kutsus Väiharfi muusik päris edevaks särgiks. Sünne kleit on sätendav ja tundub musta värvi, kuigi Instagrami-lugudes küsib Sünne fännidelt, kas kleit on must või lilla. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @synnevaltri

Eesti Laulu esimese poolfinaali lugusid saad kuulata SIIT.

Poolfinaal jõuab ETV ja ETV+ ekraanile kahes osas – algusega kell 19.30 ja «Aktuaalse kaamera» järel kell 21.30. Kella üheksaste uudiste ajal jätkab Tartust otsesaadet ETV2.

Raadiokuulajatele vahendab Eesti Laulul toimuvat Raadio 2. Spordihoonesse püstitatud stuudios algab poolfinaalipäeval otseülekanne juba kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles