PILDID JA VIDEOD ⟩ ISISe õudusunenägu: kurdi naissõdalased näitasid oma vaprust elusaid madusid järades (2)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Iraagi Kurdi sõjakooli lõpetanud naised on veelgi kartmatumad, kui nende meeskolleegid. ISISe terroristide vastu võitlevad naised ei pea paljuks kooli lõpupeol ka elusaid usse pooleks järada.
Iraagi Kurdi sõjakooli lõpetanud naised on veelgi kartmatumad, kui nende meeskolleegid. ISISe terroristide vastu võitlevad naised ei pea paljuks kooli lõpupeol ka elusaid usse pooleks järada. Foto: AFP / Scanpix

Uskumatud kaadrid näitavad, kuidas treenitakse kurdi naissõdalasi lahinguteks ISISe vastu – kaunitarid rebivad hammastega madudest tükke ja peksavad mehi jalgadega. 

Kurdi sõjajõudude ohvitserid lõpetasid sel kolmapäeval Iraagis asuva Kurdistani linna Sorani lähedal pešmergade sõjakooli ning tähistasid seda üsnagi verdtarretaval moel, vahendas The Sun.

Pešmergade sõjakooli lõputseremoonial lüüakse oma kartmatuse näitamiseks maha lisaks elusatele madudele ka küülikuid. Meeste kõrval kooli lõpetavad naised ei pea paljuks ka toorest liha järades näidata, kui karmid vastased nad vaenlasele on.
Pešmergade sõjakooli lõputseremoonial lüüakse oma kartmatuse näitamiseks maha lisaks elusatele madudele ka küülikuid. Meeste kõrval kooli lõpetavad naised ei pea paljuks ka toorest liha järades näidata, kui karmid vastased nad vaenlasele on. Foto: SAFIN HAMED/AFP/Scanpix

Kool asub umbes 96 kilomeetri kaugusel Kurdistani pealinnast Erbilist ja seal peetud tseremoonia ajal näitasid naissõdalased, et ei karda midagi. 

Pešmergade sõjakooli lõputseremoonia.
Pešmergade sõjakooli lõputseremoonia. Foto: AFP/Scanpix

Lisaks peetakse maha ka näidislahing, kus naised tegid meestele korraliku tuule alla. Kõigil lõpetajatel tuli roomata mudas, orienteeruda suitsupommivines ning võidelda vastasega.

Kooli lõpetamise puhul tuli naistel meeste vastu astuda ja näidata, milleks nad võimelised on.
Kooli lõpetamise puhul tuli naistel meeste vastu astuda ja näidata, milleks nad võimelised on. Foto: AFP/Scanpix

Need naised liituvad kurdi pešmergaarmeega, mis on kuulus ka selle poolest, et kasutab naisvõitlejaid eesrindel.

Pešmergade sõjakooli lõputseremoonia.
Pešmergade sõjakooli lõputseremoonia. Foto: SAFIN HAMED/AFP/Scanpix

Ja naised on ISISe terroristide vastases võitluses edukad. Naiste kasuks räägib ka see, et ISISe terroristid kardavad neid, sest usu kohaselt kaotavad nad koha paradiisis, kui naine neilt elu võtab.

Pešmergade sõjakooli lõputseremoonia.
Pešmergade sõjakooli lõputseremoonia. Foto: SAFIN HAMED/AFP/Scanpix

Pešmergadest sai ISISe-vastase maapealse sõja võtmetegelased 2014. aasta augustis, kui sunniitide äärmusrühmitused ründasid Kurdistani piirkonda.

Üks armee suuremaid saavutusi oli see, kui nad peatasid ISISe kallaletungi Kobane linnale ja võtsid tagasi võitlejate kätte langenud strateegiliselt üliolulise Mosuli tammi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles