VIDEO ⟩ Supernakatajast Briti ärimees võis koroonaviirusega nakatada vähemalt 11 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Britt Steve Walsh, kes sai uue koroonaviiruse nakkuse Singapuris ärireisil olles
Britt Steve Walsh, kes sai uue koroonaviiruse nakkuse Singapuris ärireisil olles Foto: -/AFP/Scanpix

Suurbritannia ärimees ja koroonaviiruse supernakataja Steve Walsh on karantiinis Londoni St. Thomase nakkushaiguste haiglas.

Walsh andis 11. veebruaril haiglas pressikonverentsi, kus rääkis haigestumisest ja oma tervislikust seisundist, teatab bbc.com.

53-aastase mehe sõnul sai ta koroonaviiruse nakkuse ärireisil Singapuris ja ta on hakanud paranema, olles ikka haiglas karantiinis.

Arstid uurisid Walshilt, kellega ja kus ta kokku puutus ning nende arvates nakatas ärimees vähemalt 11 inimest uue koroonaviirusega. Viis neist said tõenäoliselt nakkuse Prantsusmaa Alpides suusamajas ja veel viis nakatusid Brightonis, kus mees elab.

Veel üks inimene sai tõenäoliselt Welshilt nakkuse, ta on Hispaanias Mallorcal puhkusel.

Walshi teatel võttis ta haiglaga ühendust kohe, kui ta tervis halvenes ja ta arvas, et tal võib olla uus koroonaviirus.

«Kui jõudsin haiglasse, siis suunati mind eraldi ruumi, kuigi mul mingeid tõsiseid sümptomeid ei olnud. Arst ütles mulle, et mulle tehakse koroonaviiruse test ja ma pean kandma näomaski. Oma pereliikmetest pidin eemale hoidma,» lisas inglane.

Mees läks pärast testi tegemist koju, kus ta ootas testi vastust. 

Test näitas, et Walsh oli nakatunud koroonaviirusesse ja kiirabi viis ta kodust Londoni nakkushaiguste haiglasse, kus ta pandi karantiini.

Walsh töötab gaasiseadmete firmas Servomex, mille esindajana oli ta Singapuris Grand Hyatti hotellis ärikohtumisel. Mehe arvates võis ta saada nakkuse kelleltki, kellega ta seal kohtus ja kätles.

Walsh reisis Singapurist Prantsuse Alpidesse mäesuusatama, ta oli seal neli päeva. Tagasi Londonisse lendas ta Šveitsist Genfist EasyJetiga, sellel lennul oli üle 100 reisija.

Pärast koju jõudmist käis Walsh Hove’is The Grenadier pubis, mis on ta lemmikpubi ja rühmajoogas.

The Grenadier pubi Hove'is, mida külastas koroonaviiruse nakkuse saanud inglasest ärimees Steve Walsh.
The Grenadier pubi Hove'is, mida külastas koroonaviiruse nakkuse saanud inglasest ärimees Steve Walsh. Foto: Steve Parsons / PA/Scanpix

Suurbritannias on seni ametlikult diagnoositud uus koroonaviirus kaheksal inimesel, kelle seas on ka Walsh.

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis alguse saanud koroonaviiruse puhangus on nüüdseks surnud üle 1000 inimese ja nakatunuid on 43 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles