Sajandi tagasitulek? ⟩ Kolme lapse ema naaseb tipptennisesse pärast seitsmeaastast vaheaega

Elu24
Copy
Kim Clijsters koos tütre Jadaga pärast US Openi tenniseturniiri võitu 2009. aastal.
Kim Clijsters koos tütre Jadaga pärast US Openi tenniseturniiri võitu 2009. aastal. Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS

«Võib olla, et ma võidagi ühtegi mängu,» sõnas sportlaskarjääri jooksul neli tennise suure slämmi turniiri võitnud 36-aastane belglanna Kim Clijsters The Teleghaphile antud usutluses. «Aga ma üritan kõigest hingest.» 

Dubais esmaspäeval algaval kõrgetasemelisel tenniseturniiril teeb pärast ligi kaheksa-aastast tipptennisest eemalolekut come back`i Belgia spordi superstaar Kim Clijsters, kes kohtub avaringis kaks nädalat tagasi Austraalia lahtistel meistrivõistlustel finaalis mänginud hispaanlanna Garbine Muguruzaga.

Profikarusselli naasmisest andis Clijsters teada eelmise aasta septembris. Viimase ametliku võistlusmatši pidas belglanna 2012. aasta USA lahtistel meistrivõistlustel.

«Olen väga elevil, sest saan taas võistleda. Ootan kohtumist fännidega, kes on minu naasmisele kaasa elanud,» sõnas Clijsters.

Kuna belglannal on suur pere, kes samuti tema aega vajab, siis valib ta käesolevaks aastaks võistlusi hoolikalt, ega tee profituuri kaasa täismahus. Clijstersil on abikaasaga, endise profikorvpalluri Brian Lynchiga, kolm last – veebruari lõpus 12-aastaseks saav tütar Jada Elle ning pojad Jack Leon (6) ja Blake Richard (3).

Clijsters on ka varem tippsporti tagasi tulnud. Enne esimese lapse Jada sündi teatas Clijsters esimest korda profispordist loobumisest, kuid tuli tippsporti emana 2009. aastal edukalt tagasi, võites kaks suure slämmi tiitlit. 

Möödunud nädalal harjutas endine maailma esireket koos Belgia Fed Cupi naiskonnaga, kuid ise tiimi ei kuulunud. 

Clijsters teeb väljakul asju, mis on jõukohased vähestele tipp 100 mängijatele

Kim Clijstersit karjääri jooksul pikka aega treeninud Carl Maes, kes visiteeris hiljuti Eestit, ütles Elu24-le, et ehk ei maksaks kohe suuri tulemusi oodata... «Kim on võimeline väga hästi mängima, tal on supertugev löök, endiselt väga korralik eeskäsi, väljakul teeb imeasju, mis jõukohased vähestele naistennisistidele. Kuid loomulikult pole veel kiirus ja vastupidavus kaheksa aasta taguse Kimi tasemel,» sõnas belglannat aastaid juhendanud Maes. 

«Clijstersi eesmärk on väga heas vormis olla suve lõpus US Openil,» lisas Maes.

Jaanuari keskel poseeris tennisetäht kodulinnas Brees koos oma nõuandja ja endanimelise tenniseakadeemia juhataja Carl Maesiga Belgia meediale. 
Jaanuari keskel poseeris tennisetäht kodulinnas Brees koos oma nõuandja ja endanimelise tenniseakadeemia juhataja Carl Maesiga Belgia meediale. Foto: Yorick Jansens/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Dubai WTA-Premieri turniiril osaleb kuus mängijat maailma naiste tipp 10 hulgast. «Olen tüdrukute mänge vaadanud, kuid ma ei tunne neid ja pole nendega isiklikult vestelnud, on tore nendega tuttavaks saada,» rääkis Clijsters reedel pärast treeningut Dubais.

Laupäeval valmistus Clijsters koos praeguse juhendajaga Fred Hemmes Juunioriga esmaspäeval algavaks turniiriks.
Laupäeval valmistus Clijsters koos praeguse juhendajaga Fred Hemmes Juunioriga esmaspäeval algavaks turniiriks. Foto: Yorick Jansens/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Möödunud sajandi 90ndatel tegid vapustava tagasituleku tipptennisesse Jugoslaavias sündinud ungarlanna, kuid USAd esindanud Monica Seles ja ameeriklanna Jennfier Capriati. Kaheksakordset suure slämmi turniiri võitjat Selesit pussitati tenniseväljakul matši ajal 1993. aastal, kuid ta naasis 1995. aastal ja järgmisel aastal võitis Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused. Capriati tuli olümpiavõitjaks 1992. aastal, loobus seejärel tennisest, viidates motivatsioonipuudusele, kuid 1996. aastal jõudis taas maailma naistennise edetabeli tippu. Pärast nii pikka – seitsme ja poole aastast – pausi pole keegi varem tipptennisesse tagasitulekut üritanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles