Latvala avaldas, kes on tema meelest järgmine soomlasest maailmameister

Elu24
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: EIBNER/Alexander Neis/imago images / Eibner/Scanpix

Soome rallisõitja Jari-Matti Latvala ei tunne kadedust ega kanna vimma 19-aastase kolleegi Kalle Rovenperä peale. Just Rovanperä võttis Latvalalt selleks hooajaks koha Toyota tehasemeeskonnas, kirjutab Iltalehti. 

Latvala on isegi tunnistanud, et eelmine aasta polnud just parimate killast. Sel hooajal jäi Latvala saatuseks samuti soomlase Tommi Mäkineni juhitava Toyota rallitiimilt Rootsi ralli jaoks autot rentida ja loota, et leidub veel mingi võimalus 2021. aastaks kuskile tehasetiimi saada.

Latvala pidas ralli MM-sarja avaetapi üheks parimaks sõitjaks Rovanperät, kuigi Soome noor rallimees jäi Monte Carlos võitjast maha üle nelja minuti.  

«Kalle sõitis küpselt ja tegi suurepärase soorituse. Tean omast käest, et tema vanuses on hirmus tahe ennast parimast küljest näidata. 2007. aastal ei olnud Monte Carlo etapil minul alguses kiirust, ja siis kui kiiruse kätte sain, põrutasin viimasel katsel vastu betooniseina,» meenutas Latvala oma noorusaegu.

«Rovenperä ei olnud ehk nii kiire, kuid sõitis oma taseme korralikult välja. Talle oli kindlasti antud juhiseid, kuidas sõita.»

«Esimeselt kolmelt etapilt ei tohiks Kallelt veel midagi nõuda. Kui ta üle pingutab ja ebaõnnestub, siis võivad liigsed pinged peale tulla. Igal juhul on noormehel kõik eeldused tõusta ralli maailmameistriks. Arvan, et ta on soomlastest järgmine, kes selle tiitli võidab,» lisas Latvala. 

Latvalal endalgi mõlgub meeles MM-tiitel, kuid selleks on vaja tänavuseks hooajaks seatud eesmärk  – aastaks 2021 kindlustada koht tehasemeeskonnas – täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles