PILDID JA VIDEO ⟩ Mässumeeleolud Yokohama viiruselaeval - haigete arv on plahvatuslikult kasvanud!

Inna-Katrin Hein
Copy

Jaapani tervishoiuministri Katsunobu Kato sõnul diagnoositi möödunud nädala lõpul Yokohama sadamas karantiinis kruiisilaeval Diamond Princess uus koroonaviirus 2019-nCoV veel 60 inimesel.

Laeva pardal olevast rohkem kui 3600 reisijast ja meeskonnaliikmest on uude koroonaviirusesse nakatunud kokku 130 ja nakkuse kahtlusega on 336 inimest, teatab news.com.au.

Kato lisas, et kõigile laeval olijatele tehakse koroonaviiruse test, et saada teada, kes on veel nakatunud. Osa nakatunutest on juba viidud Yokohama, Tokyo ja teiste Jaapani linnade haiglatesse. 

Erinevaid ravimeid vajab laeval üle 600 inimese, kelle seas on ka krooniliste haiguste põdejaid. «Teeme kõik, et need inimesed hea tervise juures hoida. Nad vajavad ravimeid ja nad saavad need,» teatas minister.

Diamond Princessi pardal viibib suurim arv koroonaviirusesse nakatunuid väljaspool Hiinat, kus nakatunute arv ulatub juba 40 000ni.

Kruiisilaeval karantiinis reisijad teevad endast videoid ja fotosid ja postitavad neid sotsiaalmeediasse. Oma sõnul elavad nad ujuvas vanglas, sest tohivad oma kajutitest lahkuda vaid tunniks ööpäevas, et välistekkidel värsket õhku hingata. 

Jaapani Yokohama sadamas karantiinis oleva kruiisilaeva Diamond Princess reisija näitab kajutirõdult naerunäoga õhupalli.
Jaapani Yokohama sadamas karantiinis oleva kruiisilaeva Diamond Princess reisija näitab kajutirõdult naerunäoga õhupalli. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Diamond Princess peab Yokohama sadama kruiisilaevade Daikoku kai ääres karantiinis olema vähemalt 14 päeva – selle aja jooksul peaks kõigil, kes on nakatunud, ilmnema haiguse sümptomid.

Jaapani meditsiiniekspertide teatel hakkas kruiisilaeval Diamond Princess levima uus koroonaviirus ühe nakatunud reisija, 80-aastase hiinlase tõttu.

Kaitseülikondades meditsiinitöötajad teevad visiite karantiinis laevale, võtavad koroonaviiruse teste, kontrollivad pardal olijate tervist ja viivad sinna ravimeid.

Meeskonnaliikmed, kes samuti kannavad kaitserõivaid, teenindavad kajutites olijaid ja desinfitseerivad laeva iga päev. Neid turvavad sõjaväelased, kuna pardal olijate seas on hakanud «vangistuses» olemise tõttu tekkima mässumeeleolu.

Kruiisifirma Princess Cruises teatas, et maksab karantiinis reisijatele tagasi kruiisi eest makstud summa ja hüvitab ka teised kulud, mis neil karantiinis tekivad.

Kruiisifirma Princess Cruises teatas, et maksab karantiini jäänud reisijatele tagasi kruiisi eest makstud summa ja tasub ka teised kulud, mis neil karantiinis tekivad.
Kruiisifirma Princess Cruises teatas, et maksab karantiini jäänud reisijatele tagasi kruiisi eest makstud summa ja tasub ka teised kulud, mis neil karantiinis tekivad. Foto: PHILIP AND GAY COURTER/via REUTERS/Scanpix

Uue koroonaviiruse puhang algas möödunud aasta detsembris Hiinas Hubei provintsis Wuhanis. Nüüdseks on selle haiguse tagajärjel surnud Hiinas ja teistes riikides 910 inimest ning nakatunuid on 40 553.

Meditsiiniekspertide teatel on 6500 nakatunu seisund kriitiline.

Uuest koroonaviirusest on paranenud 776 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles