MENTAALSELT TUGEV ⟩ Rovanperä: pinged panen ma endale ise peale

Elu24
Copy
Soome rallisõitja Kalle Rovanperä.
Soome rallisõitja Kalle Rovanperä. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

19-aastane soomlane Kalle Rovenperä on läbi aegade noorim ralli MM-sarja tehasemeeskonnas sõitja. Näiteks endine rallitäht Marcus Grönholm kirjutas esimesele profilepingule alla alles 31-aaasaselt.

Rovanperä on vaieldamatu talent, kirjutab Iltalehti. Näiteks juba 16-aastaselt istus ta 300 hobujõulise Škoda Fabia rooli ja võitis Läti ralli. 

«Rallisõitja kindlus tuleneb läbitud kilomeetritest. On tõsi, et nüüd on vaja kogemusi hankinda ka MM-sarjast. Kõikidel uustulnutel kulub aastaid, et võidu eest võidelda,» rääkis Rovenperä.

Rovanperäl on leping Toyotaga ka järgmiseks aastaks ning on väga tõenäoline, et tal on koht tehasetiimis garanteeritud ka pärast seda.  

«Tänavust rallikalendrit vaadates, siis olen sõitnud igal pool peale Jaapanija Uus-Meremaa. Selge see, et ralliradade iseloom ei püsi aastate kaupa sama, ka autod muutuvad vastupidavamateks,» kiitis noor soomlane Toyota Yarist.

Rovanperä on sõitnud rallit üle poole oma elust. Juba väikese poisina oli ta tihti telekaamerate ees, avalik tähelepanu on teinud noormehest vilunud intervjuude andja.

Noorim rallimees MM-sarjas möönab siiski, et aeg-ajalt läheb ta närvi, kuid teab, et inimesed ei oska seda märgata.

«Mul ei ole psühholoogi, keegi ei valmista mind mentaalselt millekski ette. Annan lihtsalt oma parima. Kõige rohkem pingeid panen ma endale peale ise,» sõnas Rovenperä.

Stiilinäide - Kalle Rovanperä jaanuarikuisel Arctic Lapland rallil:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles