AUTOL UUS DISAIN ⟩ Latvala: nuga kõril ma sõita ei kavatse

Elu24
Copy
Latvala eelmise aasta Rootsi rallil
Latvala eelmise aasta Rootsi rallil Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

Poolproff rallisõitja Jari-Matti Latvala valmistub järgmise nädala Rootsi ralliks vabanenult. Tema kasutuses saab olema täpselt samasugune Toyota Yaris nagu tehasetiimisõitjal Kalle Rovenperäl. Laupäeval esitles Latvala oma masina disaini.

Praegu pole just palju sõitjaid, kes oleksid oma raha nõus ralli alla panema. Aga sel mündil on kaks külge. Latvala pole veel maha matnud lootust naasta ralli WRC-sarja. 

«Tahaksin, et inimesed paneksid tähele, et teen rallil tänavu midagi teistmoodi. Minu Simpsoni kiivri letihind on kuskil 5000 eurot. See pole muidugi kaugeltki ainus kuluartikkel. Ühel rallil osalemine maksab umbes 200 000 eurot, olen isegi sinna panustanud 100 000 euroga. Õnneks on Toyota boss Tommi Mäkinen mulle ka korralikku allahindlust teinud, sest olen kasutanud ka teisi Toyota talli teenuseid,» rääkis Latvala Iltalehtile.

Üksiküritajate õnnestumised pole igapäevane asi. Latvala meenutuas, et viimati jõudsid sellises olukorras poodiumile Mads Østberg ja Henning Solberg Walesi MM-rallil aastal 2011. 

Soome rallimehe unelma täitumine selgub juba järgmise nädala lõpuks. Kui ta Rootsi rallil on tipus, saab ta kindlasti sponosreid juurde ja ehk võimaluse valmistuda ka järgmiseteks rallideks. Kui Latvala ebaõnnestub, siis võib pisut üle 100 000 eurose isikliku investeeringu korstnasse kirjutada.

Tagasi üles