VIDEO JA PILDID ⟩ Tais lasi sõdur maha 20 inimest ja näitas sotsiaalmeedias otsepilti tapatööst

Elu24
Copy
Tulistaja võttis inimesed sihikule otse tänaval.
Tulistaja võttis inimesed sihikule otse tänaval. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Kaitseministeeriumi andmetel vähemalt 20 inimest maha lasknud sõduri tapatalgutest jõudis sotsiaalmeediasse arvukalt kaadreid.

Pealinnast Bangokist põhjas asuvas Nakhon Ratscashimas avas Jakapanth Thomma täisvarustuses ning kuulipilduja, automaatrelva ja revolvriga relvastatult tule tänaval liikunud inimeste pihta. Ta kandis rünnakut otsepildis sotsiaalmeedias üle.

Politseinike teatel oli mehel tüli seoses maamüügiga. Ta tulistas rünnaku käigus selle seotud kahte inimest, 63-aastast naist ja teist sõdurit. Seejärel avas ta arvatavalt varastatud sõjaväesõidukilt võetud kuulipildujast tule teiste inimeste pihta, kirjutab Telegraph.

Politsei avaldas Jakraphanth Thommast pildi.
Politsei avaldas Jakraphanth Thommast pildi. Foto: AFP/SCANPIX

Tapatööd filminud mees postitas ühel hetkel ka süsimuse "Kas ma peaksin alla andma?". Seejärel suleti ta konto. Tulistaja varjus lähedasse ostukeskusesse Terminal 21. Sündmust filmisid ka paljud teised, nii on näha pilte ja videosid peitvatest ning põgenevatest inimestest.

Erakordne sündmus

Kuigi relvaomanikke on Tais palju, on sellised sündmused seal harvad. Sündmuskohale reageerisid eriüksuslased. Avaldatud pildid näitavad ka kuulist plahvatanud gaasikanistrit.

Eriüksuslased lähenevad ostukeskusele, kuhu tulistaja varjus.
Eriüksuslased lähenevad ostukeskusele, kuhu tulistaja varjus. Foto: AFP/Zumapress/Scanpix

Terminal 21 tühjenes kiirelt inimestest, praegu otsivad üksused seal varjuvat Thommat. "Treenitud massitulistaja on üks hullemaid võimalikke asju," kinnitavad relvaasjatundjad sotsiaalmeedias.

Mehe sotsiaalmeedia annab aimu, et kõik oli ette planeeritud, kirjutab BBC."Aeg end üles kütta," postitas ta varem, samuti laadis Thomma sinna pildi revolvrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles