SKANDAAL ⟩ Roolist täis peaga magamas leitud politseinik pääses karistuseta

Elu24
Copy
Sellises seisus leiti Meier oma autost.
Sellises seisus leiti Meier oma autost. Foto: Kuvatõmmis/CBS

USAs on kõmu tekitanud juhtum, kus politseiauto roolist leiti peatäit välja magamas politseinik. Nüüd pääses ta ilma igasuguse karistuseta.

Colorado osariigi politseinik Nate Meier avastati politseiauto roolist ebaadekvaatses olekus eelmisel kevadel. Jalg pidurile vajunud, relvastatud ning vormiriietus korralikult seljas, magas mees seal õndsa und.

Meierile kutsuti algul kiirabi, kuna usuti, et tegemist on terviserikkega, kirjutab CBS. Nii ei mõõdetud ka ametlikult tema joovet. Küll aga tunnistas mees ise, et oli enne rooli istumist kodus viina joonud.

Küll aga tehti mehele haiglas vereproovid. Mitmed allikad väidavad, et Meieri veres oli lubatust viis korda enam alkoholi.

Juriidiline silmamoondus

Kuudepikkuse uurimisega tegelenud jurist George Brauchler kinnitas, et see on talle väga häiriv juhtum. Ta teatas sel nädalal, et ei saa Meierile mingit süüdistust esitada.

"Arvan, et lõpuks sai see mees süsteemist jagu, aga selle juurest aitasid teda ka süsteemi liikmed," seletas Brauchler. Ta vihjas Meieri kolleegide tööle - või pigem nende tegematajätmistele.

Kuna mehe joobetaset ei testitud, ei saanud joovet otseselt tõestada. Haigla vereproovi kasutada ei võinud, sest see käib salastatud terviseandmete alla. Samuti ei võetud proove Meieri autos olnud pudelist.

Brauchleri sõnul jäi puudu ka videosalvestustest, kuna kohale tulnud politseinikud lülitasid rinnakaamerad välja. "Ma arvan, et sellised tegutsemisviisid valiti tema kaitsmiseks," tunnistas jurist.

Nii ei olnudki Brauchleril piisavalt otseseid tõendeid Meieri vastu süüdistuse esitamiseks. Tema sõnul peab siseuurimine edaspidi käima kõrgemalt, mitte jääma sama jaoskonna hooleks.

Paljud on sellise lõpptulemuse peale vihased. Meedia on juhumist nüüd palju kirjutanud. "Karistused on meile, tavainimestele," kirjutatakse sotsiaalvõrgustikes pettunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles