TUNDMATU STAAR ⟩ Eestist Ameerikasse kolinud noormehel on rohkem fänne kui tema endisel kodumaal elanikke (1)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
David Laid on ilmselt üks suurema jälgijaskonnaga eestlasi Instagramis. Fitnessiga tegeleval noormehel on ka omanimeline veebileht, kus ta jagab soovijatele trenninõu.
David Laid on ilmselt üks suurema jälgijaskonnaga eestlasi Instagramis. Fitnessiga tegeleval noormehel on ka omanimeline veebileht, kus ta jagab soovijatele trenninõu. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

22-aastane David Laid on ilmselt enamikule eestlastest täiesti tundmatu nimi. Ometi on sel noormehel Instagramis üle 1,4 miljoni jälgija ja tema Youtube'i kanali populaarseimat videot on vaadatud üle 35 miljoni korra. 

USAs New Yorgis tegutsev David Laid on ookeanitaguses fitnessiringkonnas tuntud nimi, kirjutas Mel Magazine. Laidil on ka omanimeline fitnessilehekülg, mille kaudu müüdavad paketid on ülipopulaarsed. 

Mis seob aga seda teisel pool Atlandi ookeani tegutsevat noormeest Eestiga? Ta on nimelt siin sündinud ja ka mõne aja elanud.

Kui Laid oli kaheaastane, hukkus tema isa kruiisilaeval juhtunud õnnetuses. Mõni aasta hiljem otsustas aga Laidi ema Nino pojaga koos Ameerikasse kolida ning hakkas seal kohvikut pidama. 

Laid ei olnud enda sõnul teismelisena just kõige õnnelikum laps. Ta ei olnud rahul oma kiitsaka kehaga. Just tema kõhnus oli ka põhjuseks, miks hokitrennis käinud poiss sattus teiste meeskonnakaaslaste narrimisaluseks. Lisaks ei aidanud Laidi enda sõnul enesekindluse puudumisele kaasa ka see, et ta kasvas üles isata. 

14-aastasena diagnoositi Laidil skolioos. See juhatas poisi jõutreeningute ja füsioterapeudi juurde. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#10yearchallenge more like 8-9 year challenge, I was so skinny 10 years ago i was hard to capture on camera ? so we’ll settle for 8ish years. That pic was from Tannen’s Magic camp, one of the most fun weeks of my life ? crazy everything that’s happened over the years ? one thing I can say for sure is I still maintained my ? skillz ;), on another note @mckenna_dylan and I are going live today in the Daily Power to hit a full workout podcast style at 7pm EST. Live workouts is one of many many things we offer in @thepowereffect along with daily workouts and nutrition tips and recipes and influencer interviews and so much more. If you guys wanna sign up and peep this live workout and benefit from all the valuable content we’re providing, link in bio ? we’ll see you in there

A post shared by David Laid (@davidlaid) on

Kiitsakas keha ja selle tõttu pidevalt narrimisaluseks sattumine olid Laidi sõnul ka suurimaks põhjuseks, miks ta hakkas Youtube'ist otsima videoid, mis õpetaksid, kuidas lihast kasvatada. 

Kuna Laid oli peenike olid tema edusammud alguses vägagi märgatavad. Ka lapsed koolis märkasid seda. «Kui ma hakkasin trenni tegema, hakkasid teised komplimente tegema, see innustas veel rohkem,» rääkis Laid Mel Magazine'ile.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autumn ?

A post shared by David Laid (@davidlaid) on

Ta jättis hokimängu pooleli ning ema sõnul jäid unarusse ka enamus kodutööd, sest poiss veetis kogu oma vaba aja trenni tehes. «Alguses oli see imelik, kuid ma teadsin, et see on see, mida ma kogu oma ülejäänud elu teha tahan,» rääkis Laid. 

Kui sageli täpselt Laid Eestis käib, ei ole Elu24-le teada, kuid 2018. aastal postitas mees Youtube'i video «Returning to Estonia», mida on vaadatud üle 273 000 korra.  

Laidil on Youtube'is 950 000 tellijat ja tema populaarsemat videot, mis annab ülevaate noormehe muutusest on vaadatud üle 35 miljoni korra. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autumn ?

A post shared by David Laid (@davidlaid) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles