NÕUTUS VENEMAAL ⟩ Poisi pedofiili vangistusest päästnud mees võib tapmise pärast vangi minna

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Vladimir Sankin
Vladimir Sankin Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Venemaal päästis mees pedofiili vangistusest teismelise poisi. Nüüd võib aga päästjat oodata ees pikk vangistus, sest ta peksis varem süüdimõistetud lapsepilastaja surnuks.

Venemaalt Ufaast pärit 33-aastane Vladimir Sankin läks appi teismelisele poisile, kes karjus ahastamatult abi järele, sest 54-aastane pedofiil Vladimir Zaitsev oli ta koos sõbraga oma korterisse meelitanud ja hoidis poisi sõpra seal kinni, vahendas Metro.

Sankin murdis lukustatud uksega korterisse sisse ning aitas vangistatud 14-aastase poisi vabadusse.

Kogu lugu sai alguse, kui kaks teismelist poissi otsisid Zaitsevi korteri sissepääsu juures sooja, sest nende riided olid märjaks saanud. Ei läinud kaua, kui Zaitsev kutsus poisid enda juurde riideid kuivatama. Asi eskaleerus kiiresti ning varsti hakkas pedofiil poisse ahistama ning käskis neil riided seljast võtta.

Üks poistest pääses põgenema ja läks abi otsima. Teisel poisil ei õnnestunud aga korterist plehku panna ning ta jäi Zaitsevi juurde vangi.

Politsei sõnul oli poissi kinni hoidnud Zaitsev ähvardanud teismelist, et raiub ta kirvega tükkideks, kui poiss ennast paljaks ei võta.

Seejärel tiris Sankin korteris olnud pedofiili välja ja peksis teda puidust esemega ning ootas politsei saabumist. Zaitsev suri. 

Sankin ütles: «Ma ei arvanud, et ta sureb. Ma päästsin tema juurest kaks last.»

Zaitsevi jaoks ei olnud see esimene kord lapsi seksuaalselt ahistada. Vaid veidi enne uue kuriteo toimepanekut oli mees vanglast vabanenud, kus ta istus seoses pedofiiliasüüdistustega.

Politsei pidas Sankini kinni ja talle esitati süüdistus raske tervisekahjustuse tahtlikus tekitamises, mille tagajärjel sai kannatanu surma hooletuse tõttu.

Siiski ei ole kõik inimesed sellega nõus, et Sankin peaks vastutama ohtliku kurjategija tapmise eest. Kümned tuhanded inimesed on nimelt alla kirjutanud petitsioonile, mis nõuab kangelase staatusesse tõusnud Sankini süüdistustest vabastamist.

Mõrva uurimine siiski jätkub ja mehaanikuna elatist teeninud Sankin ei pea olema vanglas, vaid pandi koduaresti.

Petitsioonis väidetakse, et pedofiil suri pärast seda, kui ta kakluse ajal kukkus. 

«Ta on hea mees. Ta on oma lahkuse eest tasunud oma vabadusega,» ütles Sankini sõber Roman.

«Ma toetan teda täielikult, sest ta ei kõndinud poiste juurest minema. Sest keegi ei tea, mis oleks võinud juhtuda siis, kui ta ei oleks sellest välja teinud,» lisas Sankini naine Polina Naumova.

Sankini kaitsja rääkis, et loodab, et kohtus võetakse tapmisele eelnenud sündmusi pehmendava asjaoluna. ««Ohvri» ebamoraalne käitumine oli kuriteo toimepanemise põhjus,» lisas kaitsja.

Paljud Sankini toetajad ütlevad, et enamus ei kaitse lapsi nii vapralt ja mees peaks hoopis autasu saama.

Siiski on ka neid, kelle arvates ei tohiks tapmist julgustada ja Sankinit tuleks karistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles