Meeste arvates on brünetid blondidest veetlevamad ja arukamad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas džentelmenid eelistavad tõepoolest blonde? Portaali dailymail.co.uk sõnul kehtib see vaid siis, kui mehed õhtuti väljas naistega kontakti otsivad. Uuring tõestas, et tegelikult peavad mehed brünette atraktiivsemaks. 

Westminsteri ülikooli teadlased saatsid Londoni ööklubidesse naise, kes oli kord blond, siis punapea ja brünett. Teadlased jälgisid meeste käitumist ning hiljem küsitlesid pikemalt meessoost klubikülastajaid ka piltide abil.

Mehed läksid blondi naisega kõige sagedamini vestlema, kuid kõige atraktiivsemaks ja intelligentsemaks peeti teda hoopis brünetina.

Westminsteri ülikooli teadlase Viren Swami sõnul on toimunud suur muutus moes, sest nüüd idealiseeritakse pigem brünette, kuigi mõned aastakümned tagasi tehti seda blondidega. «Rumala blondiini» idee on nüüdseks muutunud domineerivaks.

Testis osalenud naisele läheneti ööklubis blondina 60 korral, brünetina 42 korral ja punapeana 18 korral. Spekuleerides, miks mehed otsisid kontakti pigem blondiga, kuigi pidasid brünetti veetlevamaks, arvas doktor Swami, et blondilt naiselt eeldati vabamat seksuaalset käitumist.

Samuti arvas teadlane, et blondi naise eeldatav himukus vähendas meeste hirmu agressiivse reaktsiooni või hülgamise ees ja nad julgesid talle rohkem läheneda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles