KÕHT TÄIS UUT MOODI ⟩ Poksitšempioni dieet: liha kuus korda päevas

Elu24
Copy
Briti poksija Tyson Fury on kindel, et alistab veebruaris Los Angeleses peetavas MM-tiitlimatšis ameeriklase Deontay Wilderi. Oluliseks ettevalmistuse osaks on ka toitumine.
Briti poksija Tyson Fury on kindel, et alistab veebruaris Los Angeleses peetavas MM-tiitlimatšis ameeriklase Deontay Wilderi. Oluliseks ettevalmistuse osaks on ka toitumine. Foto: RINGO CHIU/AFP/Scanpix

Briti raskekaalu poksija Tyson Fury, kes valmistub veebruari teisel poolel peetavaks maailmameistrimatšiks ameeriklase Deontay Wilderiga, vahetas hiljuti treenerit. Ja mitte ainult. Muutunud on totaalselt ka mehe söömisharjumused.

Briti poksikuulsust abistab dieedi pidamisega kuulus kokk George Lockhart, kelle ülesandeks on muuhulgas nahkkindamehe külmkapi täitmine.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LIMITED OFFER! Myself and @kristianevofit Tyson Fury's own strength and conditioning coach and nutritionist are teaming up to work PERSONALLY with 10 people wanting to make a TRANSFORMATION! You will get a consultation from us, then I will write up your nutrition plan as Kristian writes your training schedule to work synergistically together! During this time you will have access to myself and Kristian via text, phone, and email. Do not miss this opportunity. This is a game changer, the 2 best in the world coming together to work for your personal goals! To get a free consult DM me. Nothing to lose except the fat! #tysonfury #lockhartandleith #boxingmeetsufc #nutrition #strengthandconditioning #performance #lifechange

A post shared by George Lockhart (@lockloadedmma) on

Endise raskekaalu maailmameistri dieet tähendab seda, et ta annab kehale kütust kuus korda päevas. Kuigi mehele ei maitse absoluutselt kanaliha ega riis, peab ta iga päev vähemalt korra karrit sööma. Allpool mõned näited roogadest, mida Lockhart poksitšempionile valmistab.

«Igal päeval püüan Tysonile anda erinevat toitu,» rääkis Lockhart Sky Sportsile. «Iga toidukorra ajal sööb ta liha. Ja sealjuures erinevat liha. Tean, et ta vihkab riisi kanaga. Kuid me teeme praegu täiesti pööraseid roogasid!»

«Vaid üht rooga olen ettevalmistusperioodi vältel valmistanud kaks korda - jambalayat. Ta sööb kuus korda päevas ja seni pole ükski roog kordunud,» rääkis kokk. 

«Ma ei valmista kunagi midagi sellist, mis Furyle ei meeldi. Alati leian vastava tekstuuriga ja maitsega roa, mis tema taldrikule sobib. Sest kui talle miski ei maitse, siis ta jätab lihtsalt söömata. Inimesed kipuvad arvama, et tervislik toit ei ole maitsev. Kuid Fury dieet sisaldab kõike: tumedat šokolaadi, mett, magusat ja teravat. Ta saab kõike, mida tahab ja vajab,» lisas Lockhart. 

Fury loodab 22. veebruari poksimatšis konkurendile tuule alla teha. Üheks võtmeks matšiks valmistumisel on ka harukordne dieet. Kindlad menüüosad, mille valmistus- ja serveerimisviis päeviti erineb:

Hommikusöök 

Fury alustab päeva kausitäie puuviljadega, kreeka jogurtiga, kus on palju antioksüdante sisaldavaid marju, mis on abiks taastumisel.

Lõuna

Lockhart paneb igapäevaselt taldrikule ka lõhet, kus on Omega-3, et vähendada põletikuohtu. 

Õhtusöök

Karri on päevamenüüs igapäevane, kuid iga päev erineval viisil valmistatud. Siiski on kurkum põletikuvastasetoime tõttu võtmetähtsusega osa. Punast liha sööb Fury üle päeva, sest selle seedimine võtab kauem aega.

Fury matš Wilderiga toimub 22. veebruaril Las Vegases.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles