PILDID JA VIDEO ⟩ Koroonaviiruse epitsenter Wuhan sai Tulejumala mäe ja Äikesejumala mäe haigla

Inna-Katrin Hein
Copy

Hiina riigitelevisoon CCTV näitas umbes 10 päeva tagasi kaadreid Hubei provintsi Wuhani kahe haigla ehitusplatsidest ja siis oli seal näha buldoosereid, ekskavaatoreid ja teisi masinaid, mida on haigla ehitamisel vaja.

Nüüd on valmis kaks haiglat, millest Huoshenshan (Tulejumala mägi) avati 3. jaanuaril ja Lieshenshan (Äikesejumala mägi) avatakse 5. jaanuaril. Esimeses haiglas on 1000 voodikohta ja teises 1300 voodikohta koroonaviirusesse nakatunute jaoks.

Hiina Wuhani uus Huoshenshani haigla
Hiina Wuhani uus Huoshenshani haigla Foto: Xiao Yijiu / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Haiglaid hakati ehitama siis, kui Wuhanist alguse saanud uue koroonaviiruse 2019-nCoV tõttu oli surnud üle 200 inimese ja umbes 10 000 oli nakatunud. Nüüd on selle haiguse tagajärjel kaotanud elu üle 400 inimese ja nakatunuid on rohkem kui 20 000.

Hiina Wuhani Leishenshani haigla ehitamine
Hiina Wuhani Leishenshani haigla ehitamine Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA /Scanpix

Hiina üritab koroonaviiruse levikut takistada sellega, et Hubei provintsi paar linna, kaasa arvatud Wuhan on karantiinis, inimesed peavad kandma kaitsemaske ning Hiina kodanikud ei tohi riigi siseselt ega välismaale reisid.

Karatiinilinnades olevad inimesed tohivad väljas käia süüa ostmas vaid ühel päeval nädalas. Perekonnad peavad valima enda seast ühe inimese, kes seda teeb. 

Kinnitamata andmetel on hakanud Wuhani elanikud oma lemmikloomi tapma, sest loomadele ei jätku enam süüa.

Ka Wuhani inimestel on hakanud toitu nappima, kuid Hiina keskvõim lubas, et keegi selles karantiinilinnas nälga ei jää.

Uus koroonaviirus on levinud koos Hiina turistidega 25 riiki. Filipiinide tervishoiuametnikud teatasid, et seal suri 39-aastane mees koroonaviiruse tagajärjel. Tegemist oli esimese koroonaviirusest tingitud surmaga, mis oli väljapool Hiinat. See mees oli mõni aeg tagasi külastanud Hiinas Wuhani, kus see ülimalt ohtlik haigus 2019. aasta detsembri lõpus alguse sai. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles