UUS JUHTLÕNG ⟩ Briti politsei hakkas uurima noore ema 29 aasta tagust kadumismüsteeriumi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Nicola Payne läks 1991. aasta 14. detsembril kaduma ja vaatamata korduvatele püüdlustele ei ole politseil õnnestunud naist leida.
Nicola Payne läks 1991. aasta 14. detsembril kaduma ja vaatamata korduvatele püüdlustele ei ole politseil õnnestunud naist leida. Foto: SWNS / Scanpix

Suurbritannia politsei on taas avanud 29 aastat tagasi kaduma läinud noore naise juhtumi, kes läks oma vanematele külla, kuid ei jõudnud kunagi kohale.

18-aastane Nicola Payne jättis 1991. aasta 14. detsembri õhtul oma 7-kuuse poja elukaaslase hoolde ning läks oma vanematele külla, kes elasid noortest vaid viieminutilise jalutuskäigu kaugusel. Sel teekonnal läbi tühermaa jäi aga Nicola Payne kadunuks, kirjutas Daily Mail.

Nüüd, 29 aastat hiljem, on politsei taas Nicola Payne kadumisega seotud uurimise avanud ning naise säilmeid otsitakse lähedalasuvast West Midlandsi maakonnas Coventry linnas asuvast kanalist.

Politsei otsib Nicola Payne'i säilmeid lähedalasuvast kanalist.
Politsei otsib Nicola Payne'i säilmeid lähedalasuvast kanalist. Foto: SWNS / Scanpix

Vaatamata lugematutele varasematele otsingutele ei ole politseil õnnestunud aastate jooksul leida naisest ühtegi märki.

West Midlandsi mõrvarühma uurija Justin Mason-Spanneri sõnul jõudis nendeni hiljuti uut informatsiooni, mis viis vähemalt paar päeva kestvate veealuste uuringuteni. 

Sukeldujate töörühma juhtiva Peter Fauldingi sõnul kasutasid sukeldujad kanali põhja skaneerimiseks sonaripilti, kirjutas BBC.

Politsei alustas 29 aastat tagasi kaduma läinud noore naise säilmete otsinguid lähedalasuvast kanalist.
Politsei alustas 29 aastat tagasi kaduma läinud noore naise säilmete otsinguid lähedalasuvast kanalist. Foto: SWNS / Scanpix

«Me näeme kõike, mis põhjas leidub – oksi, pulgakesi, kotte – kõike, mis seal on,» ütles Faulding.

«Me usume endiselt, et on olemas neid, kes teavad, mis 1991. aastal juhtus ja ma kutsun kõiki neid meiega rääkima,» rääkis Mason-Spanner ja lisas: «See võib kogu senist uurimist muuta ning anda Nicola perele lõpuks rahu, mida nad väärivad.».

Lisaks on üks anonüümseks jääda soovinud inimene pannud välja 100 000 naela vaevatasu info eest, mis aitab naise leida.

Varem on Nicole'i surmas süüdistatud kahte meest, kes küll 2015. aastal süüdistustest vabastati.

2016. aastal otsis politsei koos kriminoloogidega läbi Coombe'i looduspargi, lootuses naise surnukeha sealt leida. Kuid ka see otsing lõppes edutult.

2018. aastal liitusid Nicola otsingutega eradetektiivid. 

Nicola vend Scott, 51, ütles omal ajal: «See on meie viimane lootus. Politsei on meid alt vedanud.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles