FOTOD KOHTUST ⟩ Rahuliku loomuga Vene poksija andis politseile lõuga ja võib vangi minna (1)

Elu24
Copy
Venemaa kahekordne poksitšempion Georgi Kušitašvili (vasakul) süüdistati kalletungis Vene rahvuskaardi ohvitserile  ja sai 235. karnisoni militaarkohtus teada kohtuotsuse.
Venemaa kahekordne poksitšempion Georgi Kušitašvili (vasakul) süüdistati kalletungis Vene rahvuskaardi ohvitserile ja sai 235. karnisoni militaarkohtus teada kohtuotsuse. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Öö vastu pühapäeva ei lõppenud Venemaa poksija Georgi Kušitašvili jaoks ootuspäraselt. Politsei pidas nahkkindamehe kinni, mille peale ta virutas politseinikule rusikaga. Nii temalt kui ka temaga kaasas olnud sõbralt leiti kotike kokaiiniga. Tänaseks on selge, et mees jääb selle lolluse tõttu eemale Tokyo olümpiamängudelt.

Kušitašvili oli koos teise poksija Ovik Oganesjaniga ühel Moskva tänaval, kui rahvuskaardi korravalvurid mehe kinni pidasid. Miks täpselt mehed kinni peeti, selgitab juurdlus. Muidu rahuliku meelega Kušitašvilil ei pidanud närvid vastu ja ta lajatas ühele politseinikule rusikaga, nii et tollel ninaluu purunes. Politseinikud avastasid mõlemalt poksijalt ka kotikese kokaiiniga. Kušitašvili ise ütles, et pole kunagi kokaiini tarvitanud.

Kahekordne Venemaa poksitšempion esimesel kohtuistungil.
Kahekordne Venemaa poksitšempion esimesel kohtuistungil. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Ametivõimudele vastu hakkamine ükskõik, mis moel on Venemaal raske kuritegu. Kui rusikakangelane mõistetakse süüdi, siis tõenäoliselt katkeb tema sportlaskarjäär ning tal tuleb mitu aastat trellide taga veeta.

Lisaks vägivaldsusele süüdistatakse Kušitašvilit ka kokaiini omamises.
Lisaks vägivaldsusele süüdistatakse Kušitašvilit ka kokaiini omamises. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Esialgu ootab poksimeest arest kuni 1. aprillini, aga on selge, et Venemaa koondisesse tal asja pole, teatab sport-express.ru.

Maailmameistrivõistlustel pronksi saanud meest ootab esialgse kohtuotsuse kohaselt arest kuni 1. aprillini.
Maailmameistrivõistlustel pronksi saanud meest ootab esialgse kohtuotsuse kohaselt arest kuni 1. aprillini. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Venemaa poksikoondise juhendaja Viktor Farhutdinov oli äärmiselt üllatunud, kui kuulis, et 24-aastane Kušitašvili oli vägivaldne. «Tal pole kunagi distsipliiniga mingeid probleeme olnud. Pigem selline rahulik inimene,» selgitas Farhutdinov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Моя любимая племянница ❤️

A post shared by Georgii Kushitashvili (@georgii_kushitashvili) on

Alles eelmise nädala keskel andis Kušitašvili negatiivse dopinguproovi ja kõik näis päikseline. Venemaa poksiliidu peasekretär Umar Kremljov oli resoluutne:«Kui ta kohtus jääb karistuseta, siis saab ta karistatud selle eest, et ta üldse sellisesse situatsiooni sattus. Ta on ajutiselt Venemaa koondisest välja arvatud ning olümpiamängudel on kindlasti kriips peal.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles