TRAGÖÖDIA ⟩ Hiinas suri ratastoolis poiss, kelle pere viidi nädalaks koroonakahtlusega karantiini

Elu24
Copy
Kiirabi viib nädal hiljem kodust leitud poisi surnukeha ära.
Kiirabi viib nädal hiljem kodust leitud poisi surnukeha ära. Foto: WeChat/Da Mi

16-aastane puudega poiss suri üksi kodus, kuna tema üksikvanemast isa ja vend jäeti koroonaviiruse kahtlusega haiglasse isolaatorisse.

Hiinas populaarsest WeChati suhtlusvõrgustikust levima hakanud lugu näitab, et viirus nõuab ka teisi ohvreid peale nakatunute. Hubei provintsis viidi Yan Chengi ainukesest hooldajast isa ja väike vend koroonaviirusega haiglasse karantiini.

Cheng jäeti aga üksinda koju. Temal viiruse sümptomeid ei leitud. Raske liikumispuudega 16-aastane poiss nädalast üksiolekut üle aga ei elanud.

Poisi isa Yan Xiaowen sõitis puhangu alguses Wuhanist koos mõlema pojaga ära kodukülla. Seal tekkis mehel palavik. Kui arstid puhangu levides külla jõudsid, suunati üksiskisa haiglasse isolaatorisse.

Sinna viisid meedikud ka 11-aastase noorema poja, kel kahtlustati samuti nakkust. Miks autismi ning tserebraalparalüüsiga Cheng aga üksi koju jäeti, selgitab alustatud uurimine.

Isa võttis ühendust kohalike võimude ja abigruppidega. Esimeste väitel toideti poissi 24. ja 26. jaanuaril, kuigi Xiaowen palus Chengi igapäevaselt toita.

28. jaanuaril poissi vaatama jõudnud tädi sõnul oli Cheng siis juba väga halvas seisus, kasimata ning söömata. Poiss suri kolmapäeval.

Kohalik parteikomitee alustas uurimist, et selgeks teha surmapõhjus. Xiaowenil tunnistati aga koroonaviirus.

Viimastel andmetel on Hubei provintsist alguse saanud haigusesse nakatunud üle 8000 inimese. Sadu on ka haigusesse surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles