PILDID JA VIDEO ⟩ Brasiilia kaguosa paduvihmades on hukkunud üle 50 inimese

Inna-Katrin Hein
Copy

Brasiilia kaguosas Minas Geraisi osariigis on alates 24. jaanuarist sadanud paduvihma, mis on tekitanud üleujutusi, mudalaviine ja maalihkeid.

Võimude sõnul on looduskatastroofis kaotanud elu vähemalt 54 inimest, ligi 20 on saanud vigastada ja umbes 25 inimest on kadunud, teatab afp.com.

Mudalaviini jäänud mänguauto Brasiilias Minas Geraisi osariigis Raposos.
Mudalaviini jäänud mänguauto Brasiilias Minas Geraisi osariigis Raposos. Foto: Douglas Magno/AFP/Scanpix

Suurem osa hukkunuid jäid mudalaviinide ja maalihete tõttu kokkuvarisenud hoonetesse.  Mudalaviinid ja tugev tuul jätsid koduta umbes 47 000 inimest, kes on evakueeritud ajutistesse majutuspaikadesse. 

Üleujutus on ka Minas Geraisi osariigi pealinnas Belo Horizontes, kus ööpäeva jooksul sadas 172 millimeetrit vihma, mis on sealne rekord.

Paduvihmast tingitud üleujutus Brasilias Minas Geraisi osariigis Belo Horizontes.
Paduvihmast tingitud üleujutus Brasilias Minas Geraisi osariigis Belo Horizontes. Foto: Douglas Magno/AFP/Scanpix

Brasiilia meteoroloogide teatel on riigis üleujutusi dateeritud viimased 110 aastat ja nüüdsed on mõõtmisajaloo võimsaimad. Üleujutused tõi kaasa paduvihm, mida on seni sadanud 930 millimeetrit, tegemist on rekordilise kogusega.

Ilmaennustuse kohaselt sajud jätkuvaid, kuid mitte padu-, vaid hoogvihmadena. Võimude teatel tuleks inimestel olla ettevaatlik, sest mudalaviinide ja maalihete oht on jätkuvalt suur.

21 miljoni elanikuga Minas Gerais on osariik Brasiilia kagupiirkonnas. Osariik on nime saanud seal asuvate kaevanduste järgi. Kaevandatakse raua-, alumiiniumi- ja tsingimaaki, fosfaate, kulda, teemante ja muid maavarasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles