PILDID JA VIDEO ⟩ Hiina koroonaviiruse epitsentrist Wuhanist on saamas kummituslinn

Inna-Katrin Hein
Copy

Hiinas Hubei provintsis Wuhanis hakkas 31. detsembril 2019 levima uus koroonaviirus 2019-nCoV, mille tagajärjel on nüüdseks seal surnud üle 100 inimese ja haigestunuid üle 4500.

Briti ja Soome meedia teatel panid Hiina võimud Hubei provintsi linnad, kaasa arvatud haiguse tekkekoha Wuhani karantiini, mitte ükski inimene ei pääse sisse ega välja.

Kõik ametiasutused, koolid, lasteaiad ja avalikud kohad on suletud ning ühistransport ei tööta.

Wuhani rajatakse kiirkorras 1000 voodikohaga haigla eelkõige uude koroonaviirusse nakatunute tarbeks ning see peaks valmima 3. veebruariks.

Wuhani elanike sõnul on nende linn välja surnud, meenutades maailmalõppu. Siiski on neid, kes peaaegu inimtühjast linnast fotosid teevad ja neid sotsiaalmeediasse postitavad, et välisilm näeks, mis seal toimub.

Tühi tänav Wuhanis
Tühi tänav Wuhanis Foto: W. AND W. DUPLESSIS, E. TJANDRA/via REUTERS/Scanpix

Tervishoiuspetsialistid soovitavad Wuhani elanikel jääda koju ja liikuda väljas vaid äärmisel vajadusel. Samuti tuleb kogu aeg kanda hingamisteid kaitsvaid maske. Lääne arstid on seisukohal, et maskid tegelikult ei kaitse hingamisteid, vaid pigem on haigustekitajate kogujaks.

Hiina arstide teatel levis uus viirus Wuhani kalaturul müüdud loomadelt inimestele. Ka eelmine Hiinas alguse saanud haiguspuhang, milleks oli SARS ehk raskekujuline äge respiratoorne sündroom, jõudis loomadelt inimestele.

Viroloogid hoiatasid, et uus koroonaviirus levib kergelt ja kiiresti inimeselt inimesele.

Kiirabiauto sõitmas Wuhanis üle tühja silla.
Kiirabiauto sõitmas Wuhanis üle tühja silla. Foto: Reuters/AP/Scanpix

Hiina võimud keelasid kogu riigis kodanikel reisimise, nii riigi sees kui ka välismaale. Avalikes paikades, mida ei ole suletud, kontrollivad kaitseriietes julgeolekutöötajad inimesi ja suunavad haigestunud haiglatesse.

Lisaks Hiinale on uue koroonaviiruse juhtumeid ka Jaapanis, Lõuna-Koreas, Taiwanis, Tais, Saudi Araabias, Austraalias, USAs, Prantsusmaal ja Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles