JALUTU SPORDIMEES Iga asja kohta, mida sa teha ei saa, on kümme tuhat asja, mida sa saad teha!

Elu24
Copy
Dylan Alcott on rajanud puudega inimestele Austraalias mitu organisatsiooni.
Dylan Alcott on rajanud puudega inimestele Austraalias mitu organisatsiooni. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Dylan Martin Alcott sündis 1990. aastal Austraalias. Sündides avastati tal seljaaju kasvaja. Mõni nädal pärast poisi sündi õnnestus kirurgidel kasvaja eemaldada. Kuid operatsioonid kahjustasid Alcotti niivõrd, et ta jäi jalgadest halvatuks ning peab elu lõpuni ratastooli abil liikuma.

Nüüd, 29-aastasena on Alcott üks maailma kuulsaimaid parasportlasi. Ta on kümnekordne ratastoolitennise suure slämmi turniiride üksikmänguvõitja. Kuid ta pole mitte ainult võimas atleet. Alcott on lõpetanud Melbourne`i Ülikooli ja töötab motivatsioonikoolitajana, tal on oma raadiosaade. 

Vaata 2019. aasta Australian Openi ratastoolitennise finaalmatši fantastilisi tipphetki:

Alcott kuulub ka Austraalia ratastoolikorvpalli rahvusmeeskonda ning võitis 17-aastaselt koos meeskonnaga olümpiakulla.

Alcotti sõnum on: «Iga asja kohta, mida sa teha ei saa, on 10 000 asja, mida sa saad teha! Iga idioodi kohta, kellel sinu kohta midagi ütlemist on, on 10 000 inimest, kes väärivad sinu aega!» Tema motivatsioonikõned on tõeliselt tiivustavad kõigile. Vaata Alcotti vaimukat, enese üle nalja heitvat ning motiveerivat inglise keelset esinemist siit:

Suure muusikafännina lansseeris ta 2018. Ability Festi nimelise muusikafestivali, kus on lavadele juurdepääs garanteeritud liikumispuudega inimestele, kuulmispuudega inimestele on mõeldud eraldi «vaikuse alad» ja mõeldud on ka viipekeelt kõnelevatele festivali külalistele.

Tänavu ootavad austraallased tahtejõuliselt noormehelt Melbourne`is taas Austraalia lahtiste ratastoolitenniseturniiri võitu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles