Afganistanis kukkus lennuk alla, pardal oli 83 inimest

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv: Ariana Airlinesi lennuk 2004. aastal Kabulis.
Pilt on illustreeriv: Ariana Airlinesi lennuk 2004. aastal Kabulis. Foto: Caro / Scanpix

Lennuõnnetus toimus Afganistanis Ghaznī provintsis. Tegemist on alaga, mida kontrollib Taliban, vahendab Daily Star.

Daily Star vahendab ka, et alla kukkunud Boeing 737-400 kuulub väidetavalt Ariana Airlines lennufirmale ning on ligi kolmkümmend aastat vana. Lennufirma alla kukkunud lennukit omaks ei võta.

Lennufirma tegevjuht Mirwais Mirzakwal sõnas: «Toimunud on lennuõnnetus, kuid see lennuk ei kuulu Arianale, sest Ariana juhitud kaks lendu Herātist Kabulisse ja Herātist Delhisse on olnud ohutud.»

Samas tegutseb just Ariana Airlines riigi ametliku lennufirmana ning ka briti väljanne Mirror rõhutab, et tegemist oli riigile kuuluva lennukiga. Teiste vastuoluliste teadete kohaselt oli tegemist Afganistani rahvusarmee lennukiga.

Ghaznī kuberner sõnas hiljem, et lennuk kuulus välisfirmale, aga seda pole võimalik tuvastada, kuna see on täielikult põlenud.

Lennuk oli teel Herāti linnast Afganistani pealinna Kabulisse.

Samuti pole veel teada, kui palju inimohvreid õnnetus nõudis ning kas keegi ka ellu jäi. 

Kuigi lennuk kukkus alla Talibani mässuliste kontrollitaval alal, üritavad Afganistani ametivõimud kuidagi siiski sündmuspaigale pääseda. 

Nüüdseks on esimesed pildid väidetavalt ka sündmuskohalt, millelt on näha, kuidas mägede vahelt tõuseb paksu ja musta suitsu. Vaata pilte SIIT!

Daily Star kirjutab ka, et lennuõnnetus toimus kõrvalisel ja mägisel alal Dih Yaki piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles