VAATA MULJEID ⟩ Kas Mart Helme oli hea bassist ning millise auhinna sai 5miinust «Õhtu!» saatelt?

Elu24
Copy
Eesti Muusikaauhinnad 2020
Eesti Muusikaauhinnad 2020 Foto: Konstantin Sednev / Remo Tõnismäe

«Õhtu!» saade võttis Eesti Muusikaauhindade galal artistid rajalt maha, et kuulda kõige vahetumaid emotsioone. Vaata, millise auhinna sai 5miinuse «Paaristõuked» ning mida arvavad Fixi vanameistrid tänapäeva muusikast!

«Seal on olnud päris palju nutmist, pisaraid ja ängi,» meenutas Liis Lemsalu töist aastat. Aasta edukaima poppartisti arvates on hea, et inimesed selliseid momente ei näe. Tähesära EMA galal teeb tema sõnul kõik vaeva tasa ja annavad jõudu 2020. aastaks.

Kas rohkem pabinasse ajas aga oma esinemise planeerimine või auhinna vastu võtmine? Lemsalu arvates vahet ei ole. «Mina muretsen kõige pärast!» kinnitas ta. Lauljatar seletas, et oleks peaaegu minestanud, kui aasta poppartisti nominatsioon välja kuulutati.

Temalt võime aga kindlasti algaval aastal kuulda mitut lugu - vaid singel on vaja välja valida.

«Eesti muusikas on täna igav!»

«Ära tõime!» rõõmustasid ansambel Fixi vanameistrid auhinna üle, mille nad said panuse eest Eesti muusikasse. Väino Land ja Priit Pihlap meenutasid ka suuremaid esinemiselamusi. Suurim oli kontsert Venemaal 32000-pealise rahvamassi ees, meeldejäävaim aga Saksamaal, kus korralik kohalik bänd «pulbriks» tehti.

Väino Landi arvates on tänane Eesti muusikamaastik üldiselt igav. «Võime siin küll joriseda ja põriseda, aga mitte rahul olla oleks patt,» arvas ta siiski. Pihlap tõi aga noorte tegijate seast välja Põhja Konna, kes on vanameistrit tõesti vapustanud.

Jüri Butšakov ei saanud jätta küsimata kõiki intrigeerivat küsimust. Kui hästi täitis Fixi kunagine liige Mart Helme oma ülesandeid basskitarril? «Mart on hea bassimees, lakooniline ning mängib täpselt seda, mida vaja,» iseloomustati vana bändikaaslast. Samuti meenutati hea sõnaga praeguse ministri lauluoskust.

«Butšakov, meil on džinni seal, astud läbi?»

Piret Laosil õnnestus leida gala möllust ka 5miinuse Kohver ja Korea, nii sadasidki mehed Kristel Aaslaiu intervjuu lõpetuseks sisse. Peotujus räpparid maandusid hoogsalt otse «Õhtu!» saate laual!

«Vingusime ikkagi välja endale,» iroonitses Lancelot publikuhääletuse auhinna üle. See ei jäänud aga ainsaks. «Õhtu!» saatejuhid andsid neile üle ka auhinna, mille oli pälvinud «Paaristõuked». Ülipopulaarseks saanud singel tõusis jaanuarikuu enim kuulatud Eesti looks nii Spotifys kui Youtube'is.

Kuigi Lancelot kutsus Jüri Butšakovi ka lava taha džinni rüüpama, ei saanud saatejuht siiski ametipostilt lahkuda. Vaata meeleolukat klippi alates 04:27!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles