SÜRR VAATEPILT ⟩ Ukraina vägilane vinnas elusa lehma selga ja hakkas astuma (4)

Elu24
Copy
Ukrainlane Dmitro Haladži tassib 350 kilogrammi kaaluvat lehma.
Ukrainlane Dmitro Haladži tassib 350 kilogrammi kaaluvat lehma. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency/Scanpix

Jõutõstja Dmitro Haladži võitis Ukraina tšempionitiitli esimestel Dopinguvaba Jõutõstmise Liidu meistrivõistlustel 2009. aastal. 40-aastane ukrainlane otsustas taas jõudu näidata ja võttis selga 350 kilogrammi kaaluva lehma ning kandis veist peaaaegu minuti.

Haladži elas lapsepõlves üle jubeda õnnetuse. Nelja-aastaselt tõmbas ta endale kaela  teekannu keeva veega ja 35 protsenti kehast sai raskeid põletushaavu. Talle tehti seitse operatsiooni ja 12 vereülekannet. Poisi lihased atrofeerusid ning 6-aastaselt pidi ta uuesti käima õppima.

2009. aastal osales ta Ukraina «Talendijahi» telesaates ning jõudis finaali, kuid keeldus seejärel edasi võistlemast. Mitmekülgne jõumees on kirjutanud mitmeid lugusid Ukraina kuulsatest sportlastest ning pälvinud isegi Rusi Kuldse Sulepea kirjanduspreemia. 2013. aastal mängis ta filmis «Tugev Ivan» peaosa. Film jutustas Ukraina eelmise sajandi 30ndate kuulsast jõumehest Ivan Fritsok-Krotonist. Kõik trikid filmis sooritas Haladži ise.

40-aastase ukrainlase nimele kuulub hulgaliselt kummaliste jõuharjutuste maailmarekordeid. Näiteks lamas ta selili naeltel, rinnal kolm 700 kilogrammi raskust betoonblokki, mida hakati kuvaldadega purustama.

Vaata Haladži jõunumbreid siit:

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles