PILDID JA VIDEO ⟩ Floridas võib puult kukkuvate iguaanidega pihta saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Puult kukkunud iguaan Floridas Oakland Parkis
Puult kukkunud iguaan Floridas Oakland Parkis Foto: Joe Cavaretta/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Floridas on ebatavaliselt külmad ilmad, mille tõttu puudel elavatel iguaanidel elutegevus lakkab.

USA ilmateenistus hoiatas Florida elanikke ja turiste, et puudelt võib kukkuda talveunne vajunud iguaane, teatab cnn.com.

«Ärge üllatuge, kui näete miinuskraadide tõttu puudelt kukkuvaid iguaane. Praegu ei tohiks puude all liikuda,» oli hoiatus.

Puult kukkunud noor iguaan Floridas Oakland Parkis.
Puult kukkunud noor iguaan Floridas Oakland Parkis. Foto: Joe Cavaretta/AP/Scanpix

Zooloogide teatel on iguaanid üsna suured. Isased võivad kasvada kuni 150-sentimeetriseks ja kaaluda 10 kilogrammi. Kui need loomad puudelt pähe kukuvad, võib viga saada.

Kõigusoojaste iguaanide kehafuntsioonid hakkavad aeglustuma, kui temperatuur langeb pluss 10 kraadini ning pluss viie kraadi juures nende elutegevus lakkab.

Külmalaine ulatub Põhja-Carolinast Louisianasse, mõjutades ka Florida ilma. Temperatuur on neis osariikides 10 – 15 kraadi tavapärasest madalam, olles osades paikades alla nulli. 

Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Ameerikas elavad suure lameda kehaga pikasabalised sisalikud iguaanid ei talu eriti külma, temperatuuri langedes nende elutegevus aeglustub ja lõpuks vajuvad nad unne. Mahajahtunud loomad kukuvad puudelt maapinnale, kuid nad ei hukku, vaid jäävad ellu, ärgates temperatuuri kerkides taas üles. 

Puult kukkunud iguaan Floridas Oakland Parkis.
Puult kukkunud iguaan Floridas Oakland Parkis. Foto: Joe Cavaretta/AP/Scanpix

Floridas tuleb iga paari aasta tagant ette keskmisest madalamaid temperatuure ja iguaanide puudelt kukkumist.

Tavaliselt on Floridas talvel 10 - 20 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles