VIDEO ⟩ 60-aastase välimusega 15-aastane tüdruk sai operatsiooniga uue näo

Inna-Katrin Hein
Copy
Ilukirurgia. Pilt on illustreeriv
Ilukirurgia. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Hiinas elav teismeline Xiao Feng kannatas haruldase geneetilise haiguse progeeria tõttu, mis tegi ta oma vanusest märgatavalt vanemaks.

Hiina pealinnast Pekingist itta jäävast Jinzhoust pärit 15-aastane Feng lahkus koolist pärast põhikooli, kuna teda narriti ja kiusati ta näo pärast pidevalt, teatab thesun.co.uk. 

«Mitte keegi ei tahtnud mind oma sõbraks. Minu ainsad sõbrad olid tuvid, keda mu pere kasvatab. Linnud ei peljanud mind, kuna ei saanud aru, et olin inetu,» sõnas noor hiinlanna uudisteagentuurile Xinhua.

Lõpuks kirjutas tüdruk kirja Hiinas tuntud jõukale ärimehele, 61-aastasele Guo Mingyile, kes tegeleb heategevusega, ja palus end aidata.

«Tahaksin näha välja selline, nagu 15-aastased tavaliselt näevad,» kirjutas lootust kaotama hakanud Feng.

Ärimees tegi korjanduse ja nad said piisavalt raha, et tüdruku näole saaks operatsiooni teha.

Shenyang Sunline’i plastilise kirurgia kliinik kuulis Fengist ja lubas teha talle kalli näooperatsiooni suure hinnaalandusega.

Lõpuks tegi kliinik talle operatsiooni tasuta ja ärimees pani kogutud raha tallele tüdruku edaspidiste ülikooliõpingute jaoks.

Fengile tehti operatsioon 29. detsembril 2019 ja selles osales 10 ilukirurgi, kolm anesteesiaarsti ning viis operatsiooniõde.

Näooperatsiooni juhtinud kirurg Shi Lingzhi sõnas, et nad eemaldasid Fengi näolt seitse sentimeetrit üleliigset nahka. Samuti modelleeriti tüdruku nina, silmi ja suud.

Arstid ei lubanud Fengil operatsioonist paranemise ajal end peeglist vaadata, sest nägu ei olnud veel selline, nagu tüdruk oleks oodanud. 

Selle nädala esmaspäeval, 20. jaanuaril, tutvustasid ilukliiniku kirurgid Fengi avalikkusele ja korraldasid pressikonverentsi.

Feng nägi seal esimest korda, milline ta uus nägu on.  Peeglist nähtu tõi noorele hiinlannale pisarad silma ning ka ta vanemad olid liigutatud.

Fengi isa Wang Hongade sõnas ajakirjanikele, et ta tütar hakkas vananema juba 1-aastasena, muutudes kortsuliseks ja nähes näost oma vanusest vanem välja.

Feng päris haiguse emalt, kes samuti progeeria all kannatab ja oma vanusest vanem välja näeb.

Progeeria on geenimutatsiooni haigus, mille tõttu laps vananeb 6–10 korda tavapärasest kiiremini.

Väga vähesed selle haiguse all kannatajad elavad kauem kui 16 aastat. Feng võib siiski kauem elada, kuna tal on selline progeeria tüüp, mis mõjutab vaid näonahka, mitte luustikku, kudesid ega siseorganeid.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles