TREENIB VAID NÄDALAVAHETUSTEL ⟩ Sildarule napilt kaotanud hiinlanna elus polegi suusatamine esikohal

Elu24
Copy
Ailing Eileen Gu tõi Hiinale Lausanne`i noorte olümpialt lisaks hõbedale ka kuldmedali.
Ailing Eileen Gu tõi Hiinale Lausanne`i noorte olümpialt lisaks hõbedale ka kuldmedali. Foto: Jean-Christophe Bott/AP/Scanpix

2019. aasta Eesti parima naissportlase Kelly Sildaru kange konkurent Aileng Eileen Gu on eestlannast aasta noorem ning saavutas noorte olümpial Lausanne`is pargisõidus Sildaru järel teise koha, jäädes Eesti piigale alla ülinapilt – vaid 0,5 punktiga.

Hõbedaga noor piiga ei piirdunud, Lausanne`i rennisõidus riputati talle kaela ka kuldmedal.

Freestyle-suusatamise täht Eileen Gu sündis USA-s, Californias 2003. aastal. Tema isa on ameeriklane ja ema hiinlanna, Hiina kodakondsuse sai Eileen Gu alles eelmisel aastal naturalisatsiooni korras.

16-aastane hiinlanna tegi suusatamisega tutvust juba kolmeselt. USA-d hakkas ta rahvusvahelistel võistlustel esindama kolm aastat tagasi, olles kõigest 13-aastane.

Eileen Gu käib keskkoolis San Franciscos ning ongi pühendunud õppimisele. «Loodan, et lõpetan kooli varem kui ette nähtud. Siis saan paremini 2022. aasta olümpiaks valmistuda,» rääkis Eileen Gu. «Kuna mul koolis väga palju õppimist, siis saan trenni teha vaid nädalavahetustel ja koolivaheaegadel. Kodukohas lund pole, seega tuleb igal nädalavahetusel pikem sõit ette võtta.»

Eileen Gu on end alati Hiina tüdrukuks pidanud, ta räägib suurepäraselt autentse Pekingi aktsendiga mandariini keelt ning tunneb väga hästi Hiina kultuuri ja ajalugu.

«Väiksena mõtlesin alati, et kui viibin Hiinas ema pere juures, siis olen Hiina tüdruk, kui olen USA-s, siis olen ameerika tüdruk,» lisas ta.

«Ma ei tee kaht asja korraga, kui õpin, siis teen seda sajaprotsendiliselt, kui suusatan, siis olen pühendunud suustamisele,» lisas Eileen Gu Olympic Chanelile antud usutluses.

«Lisaraha teenin modellina. Loomulikult pole ma täiskohaga tööl, kuid viimati tegin viiepäevase sessiooni ning see oli täiesti hull värk,» sõnas suusapiiga. «Sorry suustamine, aga see võis mu elu kihvtim nädal olla,» rääkis mitmekülgne Hiina olümpialootus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles