VIDEO ⟩ Prints Harry kommenteeris lõpuks õukonnast lahkumist: meil ei jäänud enam muud üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Prints Harry 16. jaanuaril Buckinghami palees ragbi 2021. aasta maailmameistrivõistluste meeskondade loosimisel
Prints Harry 16. jaanuaril Buckinghami palees ragbi 2021. aasta maailmameistrivõistluste meeskondade loosimisel Foto: JEREMY SELWYN/AFP/Scanpix

Briti prints Harry osales möödunud nädalalõpul Londonis Lõuna-Aafrika HIV laste abistamise heategevussündmusel, kus kommenteeris enda ja oma naise, Sussexi hertsoginna Meghani lahkumist Briti kuninglikust perest ja õukonnast.

Harry sõnul hüppavad tema ja Meghan tundmatusse, kuid neil ei jäänud muud üle kui seda teha, sest nad elasid surve all, mis kasvas neil lõpuks üle pea, teatab bbc.com.

Harry vanaema, Briti kuninganna Elizabeth II langetas otsuse, et Harry ja Meghan võivad lahkuda, kuid nad peavad loobuma tiitlitest.

Samutu lepiti kokku, et nad tulevikus ei esinda enam kuninglikku peret ega Elizabeth II.

Prints Harry ja hertsoginna Meghan 7. jaanuaril Londonis.
Prints Harry ja hertsoginna Meghan 7. jaanuaril Londonis. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Harry kommenteeris olukorda esimest korda pärast möödunud nädala perekondlikku kriisinõupidamist.

Harry ja Meghan soovisid, et nad saaksid ka pärast perest lahkumist jätkata Elizabeth II, Harry sõjaväega seotud organisatsoonide ja Briti rahvaste ühenduse esindamist, kuid neile ei võimaldatud seda hoolimata asjaolust, et nad olid valmis seda tegema ilma riiklike esinduskuludeta.

«Kahjuks ei olnud see võimalik. Olen sellega leppinud, teades, et see ei muuda mind ega seda, mida ma teinud olen ja edaspidi teen,» lausus prints.

Harry tänas perekonda talle ja Meghanile viimastel kuudel antud toetuse eest ning rõhutas, et nad ei keera Suurbritanniale selga. «Olen sündinud siin ja see on mu kodumaa, mida armastan. See ei muutu iialgi,» teatas Harry.

Harry andis oma kõnes mõista, et kõik, mida meedia tema ja Meghani Ühendkuningriigist lahkumisest kirjutas ja teatas, ei ole tõde. «Võin arvata, mida olete kuulnud ja lugenud minu ja Meghani kohta. Tahtsin, et kuulete minu suust tõde,» jätkas prints.

Harry ja Meghan ei olnud Briti meedia pailapsed, vaid nende ja meedia suhe käis üle kivide ja kändude. Nad läksid kõmuväljannete vastu kohtusse, kuna need tungisid nende eraellu ja kirjutasid asjadest, olukordadest ja sündmustest, mida tegelikult ei olnud.

Samuti süüdistas Briti meedia Meghanit selles, et ta keeras Briti kuninglikule perele selja ja keeras ka Harry oma pere vastu.

Harry teatel olid nad pärast abiellumist 2018. aasta mais valmis tööks kuningliku pere heaks, kuid tekkisid olukorrad, mis olid nende jaoks rasked ja nad tõmbusid tagasi.

«Olen väga kurb, et olukord kujunes selliseks. Kui mina ja minu naine langetasime otsuse astuda välja ja minna oma teed, ei teinud me seda kerge südamega,» selgitas Harry.

Harry ja Meghan teatasid Instagramis oma leheküljel Sussexroyal, et kolivad Kanadasse, kuid külastavad ka Suurbritanniat. Nad keskenduvad oma heategevusprojektidele ja on kuninglikust perest majanduslikult iseseisvad, teenides oma raha ise.

Paari kinnitusel ei kasuta nad enam Briti maksumaksja raha ja maksvad senised kulutused Ühendkuningriigile tagasi.

Prints Harry ja USA näitlejanna Meghan Markle abiellusid 19. mail 2018 Windsori lossi St. George’i kabelis. Nende poeg Archie Harrison Mountbatten-Windsor sündis 6. mail 2019.

Prints Harry, Sussexi hertsoginna Meghan ja nende poeg Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2018 Lõuna-Aafrika Vabariigis.
Prints Harry, Sussexi hertsoginna Meghan ja nende poeg Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2018 Lõuna-Aafrika Vabariigis. Foto: ALPR/AdMedia/SIPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles