VIDEO ⟩ Politsei peksis purjus autojuhti, kes tegi mitu avariid ja keeldus autost väljumast

Elu24
Copy
Politseinik tõmbab Batistat autost välja.
Politseinik tõmbab Batistat autost välja. Foto: Raleigh' politsei/Youtube

USA avalikkus on tülis. Kas patrulli agressiivne käitumine purjus ja allumatu autojuhiga oli õige või hoopis põhjendamatu politseivägivald?

Sel nädalal on USAs tekitanud tõsise skandaali video, kus politseinikud kasutavad 22-aastase Braily Batista vahistamiseks paljude arvates liigset jõudu.

Esimesena sai avalikuks kõrvalistujate video. Sellest vaatepunktist on näha, kuidas politseinik rebib meest autoroolist ära ning lööb teda mitmel korral põlvega. Kaassõitjad pärivad, miks politsei seda teeb, rohkem konteksti ei anta.

Klipp sai populaarseks ning paljud nõudsid selgitust või politseinike vallandamist. Säuts, mis nõuab Batistale õiglust ja politseinike vastutusele võtmist, sai üle 10 000 meeldimise.

Avariiline purjutaja

Raleigh' politsei avaldas oma vaatenurga asjast hiljem. Selgus, et Batista juhtis oma reisijaid täis autot purjuspäi.

Samuti oli mees jõudnud teha kolm avariid enne, kui politsei ta peatas, kirjutas kohalik meedia. Jaoskonna avaldatud videol on näha auto purustatud tagaakent.

«Miks sa peksad mind?» küsib Batista ühel hetkel. Patrull soovitab tal järgmine kord vahistamisele mitte vastu hakata. Nimelt ei pannud purjutaja politsei saabudes käsi roolile, mida jälgitakse USAs väga rangelt.

Seda märkisid ka sotsiaalmeedias paljud, kes politsei poolele asusid. Politseiülem Cassandra Deck-Brown kinnitas, et selline olukord on riskantne ka seepärast, et patrull ei tea, kuidas arvukad kaasreisijad võivad käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles